Kypsennetyn porsaanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen
Porsaanpaistin on annettava levätä rauhassa ennen leikkaamista ja leikkaaminen on tehtävä lihan syyrakennetta vastaan.
1. Vaihe
Porsaanpaistin lihassyyt kulkevat vinottain, ja leikkuusuunnan on oltava syiden kulkusuunnan vastainen.
2. Vaihe
Kun paistin antaa vetäytyä foliossa n.20-30 minuuttia, lihasnesteet "rauhoittuvat" lihan sisällä ja lämpötila tasaantuu. Näin paistista ei irtoa nestettä leikattaessa ja se pysyy mehukkaana.
3. Vaihe
Jos paistin leikkaa heti kypsentämisen jälkeen, lämpötila sen sisällä ei ole vielä ehtinyt tasaantua ja kypsyys on epätasainen. Lihasta irtoaa leikattaessa nestettä ja viipaleista tulee kuivia.
Kertaa ohjeet myös porsaanpaistin ruskistamiseen.