Äidille juhlapöytä koreaksi

Äitienpäivän kunniaksi on syytä pistää parasta pöytään! Poimin mainiosta lihakirjastamme äitienpäivään sopivan reseptin, joka taatusti saa veden kaikkien hyvien liharuokien ystävien kielille.

Chateaubriand valmistetaan naudan sisäfileen keskikohdasta ja pihvi on paksuudeltaan n.4cm.

 

Chateaubriand ja linnaperunat

600g naudan sisäfileen keskiosaa leikattuna neljäksi pihviksi

suolaa ja mustapippuria myllystä

3rkl voita

3rkl oliiviöljyä

2 salottisipulia kuorittuna ja hienoksi pilkottuna

4dl punaviiniä

100g voita, kylmänä ja kuutioituna

2tl rakuunaa

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Lämmitä voi ja oliiviöljy pannulla. Kun rasva on vaaleanruskeaa ja kuplat hävinneet, laita liha pannulle 2–3 minuutiksi. Anna lihojen olla paikallaan. Käännä ja ruskista lihat toiseltakin puolelta keskilämmöllä 2–3 minuuttia. Ota lopuksi väriä myös sivuille. Siirrä lihat uunipellille.

Laita uuniin ja kypsennä haluamaasi kypsyyteen, 6–8 minuuttia mediumille ja10–15minuuttia läpikypsälle.

Siirrä lihat folion sisälle vetäytymään10 minuutiksi.

Tee sillä aikaa kastike:notkistele salotteja pannulle irronneissa nesteissä hetken aikaa, kaada päälle punaviini ja raavi samalla pannuun jääneet maut talteen. Keitä viiniä kasaan, kunnes noin puolet on haihtunut. Ota pois levyltä ja vatkaa kylmät pienet voikuutiot kastikkeeseen, jolloin kastike saostuu paksummaksi. Mausta rakuunalla ja maista. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla. Käytä vielä kuumalla levyllä nopeasti samalla sekoittaen.

Tarjoa pihvit vinottain leikattuna punaviinikastikkeen ja linnaperunoiden kera.

Linnaperunat:

1kg perunoita

100g voita

1rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

suolaa jamustapippuria myllystä

Leikkaa kaikista perunoista päät pois ja kuori veitsellä tynnyrin muotoisiksi. Lämmitä uuni 220-asteiseksi.

Sulatavoi uuninkestävällä pannulla kuumaksi. Paista perunoita voissa noin 5 minuuttia. Nosta pannu uuniin ja kypsennä välillä sekoitellen noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Nosta pannu pois uunista, ripottele päälle persiljaa, mausta ja tarjoa heti.

 

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.