Arjen pelastajat, eli nopeimmat ja helpoimmat arkisapuskat

Arki, tuo iloinen ystävämme. Vaikka loppuvuoden leppoisan oloilun jälkeen arkirytmiin pääseminen voi tuntua ihan hyvältä, on ruoka-arjen pyörittämisessä taas samat tutut pulmansa. Mitä ihmettä sitä tänään laittaisi perheelle ruuaksi? Tässäpä muutama takuuvarma valinta – näillä onnistut varmasti!

Nakkikeitto
Tämä arkiruokaklassikko valmistuu vartissa, ja sen voit valmistaa täysin lisäaineettomana, kun valintasi on HK Lisäaineeton Viikarinnakki®. Nakkikeittoa on helppo viritellä ja tuunailla maun mukaan, esimerkiksi vaihtamalla persiljan korianteriin tai basilikaan. Soijakastikkeen tilalla voit käyttää hyvin jotain muuta maustekastiketta, jolloin saat keitosta myös gluteenittoman. Kun nakkipalat käyttää kuuman pannun kautta, saadaan pienellä vaivalla keittoon lisää makua!

Lihapullat
Monen lempiruokiin kuuluvat lihapullat saattavat tuntua työläiltä valmistaa, joten niitä ei ihan joka viikko tule pöytään kannettua. Tällä superhelpolla ohjeella pistät maustamisen mutkat suoriksi, sillä taikinaan tulee jauhiksen lisäksi ainoastaan valmista perunalastujen dippimaustetta. Yksi pussillinen per 400 g jauhista on nappimäärä. Ohjeessa mainittu Ranch-mauste on vain esimerkki, joten käytä ihmeessä taikinaan omaa lemppari dippimaustettasi! Samasta taikinasta valmistat helposti myös jauhelihapihvit ja murekkeen.

Pari helppoa ja nopeaa wokkia
Wokit valmistuvat nopeasti, mutta usein esivalmisteluun menee moninkertainen aika. Kasvikset on kuorittava ja suikaloitava, ja mausteidenkin kanssa on aina vähän miettimistä. Kaiken on oltava valmiina ja nopeasti kypsyvässä muodossa, kun pannu laitetaan kuumenemaan. Wokkien kanssa on ihan sallittua ottaa käyttöön arkiruuan oivalliset oikotiet.

Kasviksia ei aina tarvitse pilkkoa itse, sillä pannuvalmiiksi käsiteltyjä kasviksia löytyy moneen makuun niin tuoreina, pakastettuna kuin raastesalaatteinakin. Itse suosin tuoreita, sillä niiden maku on… no, tuoreempi ja ne eivät jäähdytä pannua pakastekasvisten tapaan. Myös maustekastikkeita löytyy valmiina vaikka kuinka, ja kastikkeiden annosteluohjeita noudattamalla maustaminen onnistuu aina. Ruoka on pöydässä kymmenessä minuutissa!

Uunimakkara
Klassinen arkiruokaherkku jo vuosikymmenten ajan - Sinisestä, tottakai! Tämänkään ruuan kanssa ei tarvitse lähteä sen suuremmin hifistelemään, sillä lisuke lenkin keskelle syntyy valmiiksi maustetuista Muurikka-kasviksista ja tomaattimurskasta. Tuoreilla yrteillä tai reilulla nokareella tuorejuustoa saat vivahdetta kasviksiin, mutta ne maistuvat lenkin seurana ihan näinkin. Puolen tunnin päästä syödään!

Näillä eväillä sitä klaaraakin taas yhden kiireisen viikon ruokalistan.

Nakkikeitto

Arvostele resepti
38 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 15 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Nakkikeitto
  • 1 l vettä
  • 0.5 dl soijaa
  • 1 ps Apetit Kotimainen Peruna & Keittokasvis
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 pkt
  • 1 prk HK Demi-glace kastikepohja
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
Nakkikeitto

Valmistusohje

Kiehauta vesi, demi-glace ja soija kattilassa. Lisää keittojuurekset, rouhittu mustapippuri ja pätkityt nakit. Anna kiehua noin 10 minuuttia, lisää tarvittaessa suolaa ja viimeistele keitto persiljalla.

Vinkki: voit halutessasi ensin paistaa nakkipalat pannulla, niin saat keittoon vielä lisää makua ja väriä.

PoPo®-lihapullat

Arvostele resepti
90 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 20 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

PoPo®-lihapullat
PoPo®-lihapullat

Valmistusohje

Sekoita dippimauste huolellisesti jauhiksen joukkoon. Pyörittele öljytyin tai kostutetuin kämmenin taikinasta tasakokoisia pyöryköitä ja paista pannulla rasvassa noin 10 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä. Voit paistaa pyörykät myös 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Naudanlihaa ja kasviksia Chow Mein

Arvostele resepti
5 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 10 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Naudanlihaa ja kasviksia Chow Mein
  • 300 g HK Naudan ohut sisäpaistisuikale maustamaton
  • 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
  • 200 g vihannessekoitusta (esim. Apetit Tuorekset Sienestäjän Pannuvihannes)
  • 100 g chow mein -kastiketta (esim. Spice Up!)
  • 200 g munanuudeleita
Naudanlihaa ja kasviksia Chow Mein

Valmistusohje

Keitä munanuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä ne kylmällä vedellä. Ruskista sisäpaistisuikaleet nopeasti hyvin kuumalla pannulla rypsiöljyn kera. Nosta suikaleet pannulta ja kuumenna pannu uudelleen. Paista kasviksia pannulla noin 2 minuuttia ja sekoita joukkoon keitetyt munanuudelit, chow mein -kastike ja lihasuikaleet. Kuumenna nopeasti ja tarjoile heti.

Uunimakkara

Arvostele resepti
44 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Uunimakkara
Uunimakkara

Valmistusohje

Tee lenkin pintaan viiltoja ja aseta se uunivuokaan. Paista kasviksia kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää joukkoon tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta tarvittaessa suolalla. Kaada kasvisseos lenkin keskelle ja paista uunissa 200 °C n. 20 minuuttia.

Helppo PoPo®-wok

Arvostele resepti
9 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 10 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Helppo PoPo®-wok
Helppo PoPo®-wok

Valmistusohje

Ruskista PoPo® pannulla rypsiöljyssä. Lisää pannulle Aurinkosalaatti sekä maustekastike ja sekoittele pari minuuttia. Lisää pannulle vesi ja nuudelit. Pyörittele varovasti, kunnes nuudelit pehmenevät. Kun kohina vaihtuu ritinäksi, on vesi imeytynyt nuudeliin ja ruoka valmis.

Koristele halutessasi esimerkiksi tuoreella korianterilla.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.