Björckin pannu porsaan fileesuikaleista

Lihakoulun blogi sai vieraakseen keittiömestari Tomi Björckin, joka näyttää, kuinka valmistetaan herkullinen Björckin pannu lisäkkeineen.

Björckin pannu on mainio versio perinteisestä Bellmanin pannusta, mutta tässä versiossa makkara on korvattu nopeasti kypsyvillä porsaan fileesuikaleilla. Lisukkeina tarjotaan karamellisoitua sipulia ja srirachamajoneesia. Mikäli valmistat lisukkeet jo aiemmin tai vaikka edellisenä päivänä, itse pannu valmistuu käden käänteessä.

Björckin pannu, srirachamajoneesia ja karamellisoitua sipulia

Arvostele resepti
8 arvostelua
2-3 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 15 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Björckin pannu, srirachamajoneesia ja karamellisoitua sipulia
  • 1 pkt
  • 5 kpl kypsää perunaa kuutioituna
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 dl ruokakermaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 2 kpl kevätsipulia ohuina renkaina
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Srirachamajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 1 tl limen mehu

Karamellisoitu sipuli

  • 2 kpl sipulia
  • 2 rkl voita
  • 0.5 tl suolaa
Björckin pannu, srirachamajoneesia ja karamellisoitua sipulia

Valmistusohje

Sekoita kaikki srirachamajoneesin ainekset kulhossa ja anna maustua vähintään tunnin ajan.

Valmista seuraavaksi karamellisoidut sipulit. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna voi kasarissa miedolla lämmöllä ja lisää sipulit. Hauduta miedolla lämmöllä noin tunnin ajan kunnes sipuli on kauniin ruskeaa. Mausta suolalla.

Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai kasarissa, lisää lihasuikaleet ja ruskista. Lisää perunat ja voi, ruskista kevyesti. Lisää kerma ja hauduta noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele kevätsipulilla ja ruohosipulilla. Tarjoa srirachamajoneesin, karamellisoidun sipulin ja paistettujen kananmunien kera.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.