Chili con carne fileestä

Chili on carne on helppo arkiruoka, jonka raaka-aineita ja maustamista voit muunnella mieltymystesi mukaan. Nimensä mukaisesti lihaa tässä ruoassa on kuitenkin syytä olla.

Tavallisimmin chiliä näkee tehdyn jauhelihasta, mutta myös ohuet suikaleet käyvät hyvin. Kaneli antaa tomaattiseen lihakastikkeeseen mielenkiintoisen vivahteen, ja kaakaojauhe tuo maun lisäksi myös tummaa väriä. Ruuan makua voi halutessaan tuunata esimerkiksi jauhetulla juustokuminalla, kuivatulla oreganolla ja chilijauheella. Nämä kolme maustetta antavat ruualle mukavan tex-mex -maun.

 

Nopea chili con carne

Arvostele resepti
37 arvostelua
3-4 annosta | Valmistusaika: n. 20 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Nopea chili con carne
  • 1 pkt HK Rypsiporsas® Fileesuikale 250 g
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 300 g tomaattimurskaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl oreganoa
  • 0.25 tl kanelia
  • 0.5 tl kaakaojauhetta esim. Van Houten
  • 1 tlk kidneypapuja valutettuna
  • 1 tl suolaa
Nopea chili con carne

Valmistusohje

Ruskista fileesuikaleet nopeasti kuumalla pannulla ja siirrä ne odottelemaan. Freesaa samalla pannulla sipulit ja valkosipulit. Lisää pannulle tomaattimurska, sokeri, mausteet ja kaakao. Anna hautua kannen alla 10 minuuttia, lisää pavut ja paistetut fileesuikaleet. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja tarkista vielä suolan määrä ja lisää lopuksi hienonnettu korianteri. Tarjoile esimerkiksi keitetyn riisin tai nachojen sekä ranskankerman kera. Sopii hyvin myös tacojen ja tortillojen täytteeksi.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.