Chilipossu tykkää makeasta melonista…

…ja makea meloni tykkää voimakkaasta sinihomejuustosta. Chilillä maustetut Rypsiporsas® fileepihvit ovat grilliherkku sieltä nopeimmasta päästä ja suunniteltu erityisesti tulisieluisille grillaajille.

Tulisesti maustettu grilliliha kaipaa kaverikseen jotain raikasta ja makeaa. Vesimeloni on niitä molempia, mutta ei ole ehkä se kaikista tutuin grillilisuke. Meloni sopii kuitenkin erinomaisen hyvin grillattavaksi ja sen maku vain paranee grillin kuumassa syleilyssä. Runsaasti vettä sisältävien hedelmien ja marjojen grillaamisessa on kuitenkin syytä malttaa kuumentaa grilli ensin riittävän kuumaksi, sillä muuten lopputuloksena on vain löysä ja vetinen syötävä. Vesimeloni on lähes kokonaan vettä, joten se on melko hankala saada palamaan kuumimmassakaan grillissä. Ja hyvin kuuma grilli antaa melonille mahtavan paahteisen maun ja nätin pinnan.

Makea meloni maistuu grillattuna salaateissa ja jälkiruoissa tai ihan vain sellaisenaan hellepäivän nesteyttäjänä. Grillilihan lisukkeena vesimeloni yltää kuitenkin parhaimpanansa, kun sen aateloi jollain suolaisella ja voimakkaalla juustolla – kuten tässä reseptissä sinihomejuustolla. Myös feta ja halloumi ovat osuvia valintoja grillatun melonin ryydittäjäksi.

Paitsi että se on hyvää, se on myös todella helppoa! Vaikeimmat työvaiheet ovat olla leikkaamatta veitsellä sormeensa ja maltti grillin kuumentamisessa. Meloniviipale ei tarvitse kuin pienen kuivauksen talouspaperilla ja se on täysin valmis grillin hehkuun. Rypsiporsas® fileepihvit kannattaa grillata ensin, ja niiden vetäytyessä on melonien vuoro. Valmiit melonikiekot voi joko leikata lohkoiksi tai jokainen ruokailija voi louhia oman kiekkonsa lusikalla.

Ja harva voi olla tykkäämättä!

 
Lisää maukkaita grilliherkkuja

Fileepihvit ja grillattua melonia

Arvostele resepti
8 arvostelua
3 annosta | Valmistusaika: n. 15 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Fileepihvit ja grillattua melonia
  • ½ vesimeloni
  • 125 g voimakasta sinihomejuustoa (esim. Aura Gold)
Fileepihvit ja grillattua melonia

Valmistusohje

Kuumenna grilli ja grillaa fileepihvejä pari minuuttia per puoli. Nosta pihvit folion sisään vetäytymään ja grillaa sillä aikaa meloni.

Leikkaa meloni noin 4 cm viipaleiksi. Grillaa viipaleita hyvin kuumassa grillissä noin 2 minuuttia per puoli. Kääntämisen jälkeen murusta sinihomejuustoa meloniviipaleiden päälle ja anna juuston sulaa. Louhi lusikalla suoraan melonikiekosta tai leikkaa kiekko lohkoiksi ja tarjoile chilipihvien kanssa.

 

Lisää juhlavia reseptejä