Flatbone - helppoa sormiruokaa grillistä

Flatbone on porsaan fileiden takaa leikattu rivi luunappeja, joiden ympärillä on mureaa ja tuhdisti maustettua lihaa. Ne ovat kuin pieniä ribsejä, mutta valmistuvat huomattavasti nopeammin. Voit asetella ne suoraan kuumaan grilliin tai hauduttaa niitä ensin uunissa.

Suoraan grilliin
1. Grillaa Flatbonet suoralla lämmöllä. Hiilloksen ei tarvitse olla ihan kuumimmillaan tai kaasuliekin täysillä, sillä Flatbonet viihtyvät grillissä 10-15 minuuttia. Muista käännellä välillä.

2. Nostele Flatbonet lautaselle ja anna niiden hengähtää viitisen minuuttia. Flatbonet on hyvä nauttia hieman jäähtyneinä, sillä ne kuuluu syödä sormin! Haarukkaa tarvitaan ainoastaan lisukkeena nautittaville Gremolata-perunoille. 

Haudutellen ja kastikkeen kera
Voit myös hauduttaa Flatbonet ensin kypsiksi ja viimeistellä ne nopeasti kuumassa grillissä.

1. Siirrä Flatbonet uunivuokaan ja lisää vuoan pohjalle 1 dl vettä.
2. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa tunnin verran.
3. Nostele Flatbonet lautaselle ja kaada vuoan pohjalla oleva liemi kattilaan.
4. Kiehauta liemi ja lisää joukkoon 3 rkl voita.
5. Pyöräytä kastike sauvasekoittimella tasaiseksi.
6. Viimeistele flatbonet kuumassa grillissä rapeiksi ja dippaile kastikkeeseen. Hot hot HOT!

Grillatut flatbonet ja gremolata-perunaa

Arvostele resepti
17 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 45 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Grillatut flatbonet ja gremolata-perunaa

Gremolata-perunat

  • 500 g perunaa kiinteä lajike, pestynä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 kpl sitruunaa kuori ja mehu
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Grillatut flatbonet ja gremolata-perunaa

Valmistusohje

Leikkaa perunat lohkoiksi ja levitä uunipellille. Kypsennä perunoita uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Valmista tässä välissä gremolata. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja valkosipulinkynsi, hienonna lehtipersilja ja sekoita kulhossa sekaisin sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada gremolata kuumien perunoiden päälle ja sekoita. Grillaa Flatbonet kypsiksi kohtuullisella lämmöllä ja tarjoa seuraksi gremolataperunaa.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.