Gremolata-peruna - helppo ja herkullinen lisuke grillilihalle

Gremolata-peruna - helppo ja herkullinen lisuke grillilihalle

Gremolata – eli sitruunan, valkosipulin ja persiljan muodostama trio – on helppo ja yksinkertainen tapa maustaa lihaa, kanaa tai kalaa. Lisäksi se sopii hyvin myös paahdettujen uusien perunoiden maustajaksi.

Grillikesän kuumetessa moni miettii, miten keksisi jotain helppoja mutta maistuvia lisukkeita tuhdin grillilihan seuraksi. Nyt kun uusien perunoiden sesonki on parhaimmillaan, kannattaa niitä hyödyntää ruuissa muutenkin kuin vain perinteisesti sillin ja voin kanssa nautittuna.

Gremolata – eli sitruunan, valkosipulin ja persiljan muodostama trio – on helppo ja yksinkertainen tapa maustaa lihaa, kanaa tai kalaa. Lisäksi se sopii hyvin myös paahdettujen uusien perunoiden maustajaksi. Hyvin pestyn sitruunan kuori raastetaan hienoksi, valkosipulinkynnet joko raastetaan tai hienonnetaan veitsellä yhdessä persiljan kanssa. Mausteen voi vielä kosteuttaa sitruunanmehulla ja oliiviöljyllä, jolloin se tarttuu paremmin perunoiden pintaan ja öljy sitoo kaikki maut hyvin yhteen. Toimii muuten erinomaisen hyvin grillatun Viljaporsaan Flatbonen kanssa!

Perunoita ei välttämättä tarvitse paahtaa uunissa, vaan voit esimerkiksi käyttää edelliseltä päivältä jääneet kypsät perunat ja käyttää ne grillissä tai paistaa pilkottuna pannulla. Nopea pyöräyty gremolatan kanssa ja herkku on valmis.

Gremolataa voit hyvin tehdä vähän enemmän kerralla ja pakastaa myöhempää käyttöä varten. Tämä kannattaa kuitenkin tehdä ilman sitruunanmehua ja öljyä.

Grillatut flatbonet ja gremolata-perunaa

Arvostele resepti
17 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 45 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Grillatut flatbonet ja gremolata-perunaa

Gremolata-perunat

  • 500 g perunaa kiinteä lajike, pestynä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 kpl sitruunaa kuori ja mehu
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Grillatut flatbonet ja gremolata-perunaa

Valmistusohje

Leikkaa perunat lohkoiksi ja levitä uunipellille. Kypsennä perunoita uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Valmista tässä välissä gremolata. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja valkosipulinkynsi, hienonna lehtipersilja ja sekoita kulhossa sekaisin sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada gremolata kuumien perunoiden päälle ja sekoita. Grillaa Flatbonet kypsiksi kohtuullisella lämmöllä ja tarjoa seuraksi gremolataperunaa.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.