Halloween tulee, oletko valmis?

Onnistuneimmat halloween-herkut maistuvat ihan normaalilta ruualta, mutta hämäävät syöjäänsä hurjilla väreillään ja häiriintyneillä ulkomuodollaan.

Pyhäinpäivää on Suomessa yleensä vietetty varsin hartain menoin ja juhlavin eväin. Halloween, amerikkalainen tapa juhlistaa pyhäinpäivän aattoa, on kuitenkin viime vuosina tullut yhä suositummaksi meilläkin. Tuo noitien ja kummitusten ilta on erityisesti lasten juttu, sillä juhlamenoihin kuuluu kierrellä ovelta ovelle karkkeja ja muita herkkuja anellen. Ja saalis on yleensä varsin hyvä, kun vanhemmat mielellään välttyvät tyhjin käsin ovelta kääntyvien lasten kepposilta.

Halloween-tunnelmaan liittyy olennaisesti myös kekseliäät ja varsinkin lasten mielestä ulkonäöltään selkäpiitä karmivat syötävät. Klassisimpia näistä ovat varmasti nakkisormet ja silmämunakeitto, jotka nimistään huolimatta ovat ihan syötäviä ja valmistuvat ilman sen kummempaa verenvuodatusta. Onnistuneimmat halloween-herkut maistuvat ihan normaalilta ruualta, mutta hämäävät syöjäänsä hurjilla väreillään ja häiriintyneillä ulkomuodollaan.

Yksi helppo tapa hämätä aisteja, on värjätä osa ruokien raaka-aineista elintarvikeväreillä. Esimerkiksi musta majoneesi, punainen hodarisämpylä tai vihreä pizzapohja ei ulkonäkönsä perusteella näytä kovin houkuttelevalta, mutta ei häviä makunsa puolesta värjäämättömälle. Elintarvikevärejä saa hyvin varustetuista marketeista, ja värirepertuaari riittää vaikka mihin!

Hodaritaikinan on annettava kohota muhkeaksi.

Jos lähipäivinä ovellasi kysellään karkin ja kepposen väliltä, voisitkin tarjota sokerin sijaan pienen välipalan halloween-hodarin muodossa. Lasten Ilmeet ovat varmasti ikimuistettavat, ja mikä parasta, säästyt takuulla kepposilta.

Punaiset halloween-hodarit ja hiilimajoneesi

Arvostele resepti
1 arvostelu
8 annosta | Valmistusaika: n. 2 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Punaiset halloween-hodarit ja hiilimajoneesi

Taikina

  • 2 tl kuivahiivaa
  • 2 dl vettä
  • 2 kpl kananmunaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 25 g voita
  • 2 rkl punaista elintarvikeväriä (nesteenä)
  • 2 rkl seesaminsiemeniä (mustia)

Hiilimajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 4 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl mustaa elintarvikeväriä (nesteenä)

Lisäksi

  • 1 pkt HK Aito Nakki
  • 2 dl kurkkusalaattia
  • 1 dl paahdettua sipulia
Punaiset halloween-hodarit ja hiilimajoneesi

Valmistusohje

Kuumenna vesi n. 42-asteiseksi ja liuota siihen sokeri ja hiiva. Anna hiivan aktivoitua n. 10 minuuttia. Vatkaa sillä aikaa toisessa vaahdoksi yksi kananmuna ja toisen kananmunan keltuainen. Pidä valkuainen tallessa. Sekoita vähitellen hiivaseoksen joukkoon suola, vehnäjauhot, rasva ja elintarvikeväri. Vaivaa taikinaa kunnes se on tasainen ja hiukan tarttuva. Anna kohota peitettynä lämpimässä, kunnes taikinan koko on tuplaantunut.

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilma pois. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile osista hodarin muotoisia pötköjä. Anna kohota uudelleen pellillä noin tunti. Sekoita toisen valkuaisen joukkoon 3 rkl vettä ja voitele sämpylät seoksella. Ripottele halutessasi pinnalle seesaminsiemeniä ja paista 190-asteisessa uunissa (kiertoilmauuni 175) n.12 minuuttia ja jäähdytä.

Sekoita kaikki hiilisinapin ainekset keskenään. Halkaise jäähtyneet sämpylät ja täytä kuumilla Aito Nakeilla, kurkkusalaatilla ja hiilisinapilla. Aateloi vielä paahdetulla sipulirouheella ja anna ystävillesi jännittävä ruokakokemus.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.