Helpot herkkupalat vuodenvaihteeseen

Uusivuosi ja siihen liittyvät juhlinnat ovat pian taas käsillä. Sormin syötävät, pienet ja suolaiset makupalat ovat mitä parhaimpia tarjottavia kyläileville ystäville.

Tarjottavien ei tarvitse olla kovin monimutkaisia, sillä ihan muutamallakin raaka-aineella saat loihdittua vedet kielelle herauttavia herkkuja naposteltavaksi ja kuplajuoman kaveriksi.

Näiden vinkkien myötä haluan toivottaa kaikille hyvän ruuan ystäville ilosta ja maistuvaa vuodenvaihdetta sekä lihaisaa vuotta 2015!

Pulled Pasteijat

  • 2 pkt (1 kg) valmiita voitaikinalevyjä
  • 1 pkt (330 g) Flodins Pulled Beef hot BBQ (tai valmista pulled porkia)
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • nippu ruohosipulia hienonnettuna
  • kananmunankeltuainen voiteluun

Sekoita keskenään Pulleb Beef, tuorejuusto ja ruohosipuli. Laita jokaisen taikinalevyn päälle reilu nokare täytettä ja nipistä reunat tiukasti kiinni. Voitele pasteijoiden pinta vatkatulla keltuaisella ja paista pasteijat 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

 Palermonpossua ja melonikreemiä

  • 1 pkt (100 g) HK Ohuen ohut Kylmäsavustettu Palermonpossu
  • ½ cantaloupmeloni
  • 1 rasia Philadelphia-tuorejuustoa


Kuori meloni ja poista siemenet. Hienonna meloni sauvasekoittimella soseeksi ja laita siivilään valumaan. Ota mehu talteen.

Painele Palermonpossuviipaleet pieniin uuninkestäviin muotteihin, esimerkiksi tartalettivuokiin, pieniin muffinsivuokiin tai vaikkapa snapsilaseihin. Kuivata viipaleita 125 asteisessa uunissa 20-30 min, jolloin ne kuivuvat pieniksi kupeiksi. Irrota kupit muoteista varoen ja anna jäähtyä.

Sekoita valutettu melonisose tuorejuuston kanssa ja ohenna tarvittaessa melonista valutetulla mehulla. Laita massa pursotinpussiin ja pursota sitä kuppeihin. Koristele vielä esimerkiksi rouhitulla mustapippurilla, ohuilla chiliviipaleilla tai yrteillä.

 

 Pikkuprinssin Corndogit

1 kg HK Pikkuprinssi® nakkeja
hammastikkuja
2 l rypsiöljyä friteeraukseen

Friteeraustaikina
2 dl vehnäjauhoja
1 dl maissijauhoja
1 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vissyä

Vatkaa kaikki taikinan ainekset keskenään ja annan taikinan turvota puolisen tuntia. Kuumenna öljy 180 °C. Käytä apuna digitaalista lämpömittaria, jotta voit paremmin kontrolloida öljyn lämpötilaa. Työnnä hammastikku jokaisen Pikkuprinssin sisään ja pyörittele nakit taikinassa muutama kerrallaan, tikusta kiinni pitäen. Friteeraa Pikkuprinssejä n.1min, kunnes pinta on ruskea. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan ja jäähtymään. Tarjoile sinapin, ketsupin tai dipin kera.

Muistathan käsitellä kuumaa öljyä varoen!

Katso lisää ohjeita herkullisiin naposteltaviin

Käsittelethän lihaa oikein

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.