HK Maakarit® Kun makkaran on paras olla paras

Kun perinteinen artesaanihenki kohtaa maailmalta ammennetun inspiraation, ollaan asian ytimessä.

HK:n huippuammattilaiset – maakarit – valmistavat sarjan tuotteita perinteisellä kädentaidolla tuotantoyksiköissä Vantaalla ja Mikkelissä sekä Forssassa. Heille uusien makujen etsiminen on sydämen asia. Sillä makuhan se viimekädessä ratkaisee.

Käsityö, suomalainen liha, aidot mausteet ja lempeä leppäsavu. Siinä ainekset, joista nämä parhaiden makkaroiden maut syntyvät. Joten ole hyvä, nautiskele ajan kanssa –  kaikessa rauhassa.

 
Juhlaraakamakkara

Juhlaraakamakkara, joka erottuu tyylikkyydellään ja herkullisella maullaan. Lumoavan spiraalin muotonsa ansiosta näyttävä tarjottava juhlapöytään! Juhlaraakamakkara on mausteinen, mutta maku ei ole liian tulinen, vaan juuri sopivan lämmin ja täyteläinen. Täydellinen rakenne on varmistettu käyttämällä raaka-aineena ilman antibiootteja kasvatettua Rypsiporsas® -lihaa.

Maakarit ovat antanneet juhlaraakamakkaran kehittelyyn kaikkensa, joten povaammekin siitä samanlaista testivoittajaa kuin Livornon Luigista.


Livornon Luigi

Luigi on Maakareiden artesaaniraakamakkara, joka valmistetaan tuoreesta, suomalaisella kotitilalla ilman antibiootteja kasvatetusta Rypsiporsas® -lihasta. Välimerelliseen Luigiin makunsa antavat yrtit kuten oregano, timjami ja rosmariini.

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. on valinnut HK Maakarit® Livornon Luigin paitsi vuoden 2018 ykköseksi raakamakkaroiden sarjassa, myös päättyneen maistelukauden kaikkein parhaimmaksi makkaraksi.  

IS-makkaratestin voittaja, IL Grillaus-teeman testin 3. sija, Tammelan Makkaramarkkinoiden erikoismakkarasarjan 2. sija


Huberin Huilu

Huberin Huilu on huippukokkien Mika Roiton ja Pekka Salmelan kehittämä klassinen barbeque-tyylinen artesaanimakkara, jossa yhdistyy savuisuus, cheddarjuuston tuoma kermaisuus, jalapenon tulinen häivähdys ja mustapippurin vahva maku.

IL Grillaus-teeman testin 4. sija, Tammelan Makkaramarkkinoiden grillimakkarasarjan 2. sija.


Vottosen Vihellys

Vottosen Vihellys on huippukokki Eero Vottosen suunnittelema täyteläinen artesaanimakkara, jossa suomalaiseen broilerinlihaan yhdistyy herkkutattien hienostunut maku. Makkara on tehty aitoon kanaliemeen ja kruunattu timjamilla.

IL Grillaus -teeman testivoittaja, IS makkaratestin 3. sija.


Katalonian Carlos

Carlos on kesän makoisa uutuus, joka pohjautuu espanjalaiseen makumaailmaan. Karkearakenteisen ja lihaisan grillimakkaran maku syntyy paahdetusta chilistä, savustetusta paprikasta, valkosipulista ja mustapippurista. Jalapeno antaa ripauksen tulisuutta.


Nürnbergin Günther

Günther on kooltaan pieni, mutta maultaan voimallinen. Sen ikivanha resepti on peräisin Nürnbergin alueelta. Günther on luonteeltaan lempeän tasapainoinen, antaa aavistuksen meiramista ja jättää pienen potkun kielen päälle. 

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. valitsi Güntherin vuoden 2016 parhaaksi bratwurstiksi ja Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailussa se oli yksi finalisteista.


Krakovan Wojtek

Wojtek on tuhti puolalaistyyppinen makkara, joka saa mehevän mausteisuutensa valkosipulista ja mustapippurista. Sen syvä maku kypsyy valmiiksi hiljaa, lempeän leppäsavun lämmössä.

 


Angelan Frankfurtteri

Angelan karkea olemus kätkee sisälleen yllättävää lämpöä ja hienostuneisuutta. Siinä maistuvat korianteri ja chili, inkivääri, paprika sekä sipuli. Tämä perinteinen olutmakkara on parhaimmillaan kuumalta pannulta nautittuna.


Ripen Ryynäri

Keittiömestari Risto Mikkolan kehittämä moderni Ryynäri on koostumukseltaan mehevä. Maukkautta luo kotimainen viljaporsas sekä pekoni ja paahdettu sipuli. Ryynimäinen rakenne makkaraan syntyy kypsennetystä kvinoasta, jonka ansiosta tuote on myös gluteeniton.

Cannesin Claudia

Hienostunut Claudia on saanut inspiraationsa provencelaisesta keittiöstä. Eteläranskalaiseen tapaan siinä maistuvat yrtit kuten meirami ja korianteri. Ranskalaisen kepeytensä Claudia saa suomalaisesta kalkkunanlihasta.

Pampan Pablo

Kesän 2018 makkarakisojen voittajien, yrttisen Luigin ja maukkaan Peterin, seuraan saapuu tulinen Pablo, joka täydentää herkullista HK Maakarit® -raakamakkarasarjaa.
HK Maakarit® Raakamakkara Pampan Pablo on Rypsiporsas®-liha raaka-aineen ansiosta välttämättömien omega 3-rasvojen lähde. Tuotteessa on omega 3 -rasvoja 0,8 g/100g.


 

Juhlaraakamakkaraa, maa-artisokka-pekonipaistosta ja ras el hanout-majoneesia

Arvostele resepti
1 arvostelu
3-4 annosta | Valmistusaika: n. 40 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Juhlaraakamakkaraa, maa-artisokka-pekonipaistosta ja ras el hanout-majoneesia

1 pkt HK Maakarit® Raakamakkara Pampan Pablo

1 pkt HK Amerikan pekoni Original 170g
500 g maa-artisokkia huolellisesti pestynä
½ pnt korianteria silputtuna
4 rkl rypsiöljyä
suolaa maun mukaan
2 rkl hunajaa

Ras el hanout-majoneesi:

300 g majoneesia
1/3 pnt korianteria silputtuna
1 tl ras el hanout -mausteseosta
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua

Juhlaraakamakkaraa, maa-artisokka-pekonipaistosta ja ras el hanout-majoneesia

Valmistusohje

Puolita pestyt maa-artisokat ja laita kulhoon. Lisää joukkoon rypsiöljy, suola ja hunaja. Sekoita hyvin ja levitä maa-artisokat kuorineen uunin pellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi paistipannulla. Sekoita paistetut maa-artisokat, pekoni ja silputtu korianteri keskenään.

Tällä välin paista makkara. Kuumenna paistinpannu ja paista makkara kypsäksi voi-öljyseoksessa noin 5 minuuttia per puoli.

Valmista ras el hanout-majoneesi. Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua.

Tarjoa Pampan Pablo -raakamakkara maa-artisokka-pekonipaistoksen ja ras el hanout-majoneesin kera.

 

Lisää juhlavia reseptejä