HK Maakarit® Nürnbergin Günther grillimakkara Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 finalisti!

HK Maakarit® Nürnbergin Günther grillimakkara Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 finalisti!

Nürnbergin Günther, kooltaan pieni, mutta maultaan voimallinen artesaanimakkara on yksi Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun seitsemästä finalistista! Tuotteen ikivanha resepti on peräisin Nürnbergin alueelta, mutta liha Suomesta. Günther on luonteeltaan lempeän tasapainoinen, antaa aavistuksen meiramista ja jättää pienen potkun kielen päälle. HK Maakarit® -makkarat valmistetaan käsin Vantaan Pakkalassa, aina suomalaisesta lihasta.

– Raati etsi tuotteita, joissa on ainesta ikiklassikoiksi. Halusimme, että finalistit ovat laajasti kaupallistettavia ja niin herkullisia ja onnistuneita, että joka ikisen suomalaisen kannattaa niitä maistaa, kuusihenkisen Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -raadin puheenjohtaja Johanna Kontio kuvailee valintoja.

Klassikkopotentiaalin, herkullisen maun ja kaupallisten menestysnäkymien lisäksi raati painotti
 valinnoissaan tuotteen oivallusta sekä uutuusarvoa.

Raadin arvio Nürnbergin Güntherista: Salonkikelpoinen makkara, joka luo uuden ilmiön suomalaiseen grillaamiseen. Maistuisi hyvin vaikkapa Linnan juhlissa! Suomalaiseen makkaraan on tuotu kansainvälinen maku kotimaisin voimin. Mahdollistaa uudenlaisten lisukkeiden käytön tutun ketsupin ja sinapin sijaan. Street food -trendin inspiroima kotikokki voi valmistaa Güntheristä herkullisen hodarin.

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. valitsi Güntherin vuoden 2016 parhaaksi bratwurstiksi

HK Maakarit –sarjan artesaanimakkarat valmistetaan suomalaisesta lihasta, perinteisin menetelmin Vantaan Pakkalan tehtaalla. Savustuksessa käytetään aitoa luonnonsavua eli leppähaketta. Sarjaan kuuluu sekä grilli- että ns. olutmakkaroita. Makumaailmat edustavat erilaisia klassikkomakkaroita maailmalta. Esimerkiksi HK Maakarit Nürnbergin Güntherin resepti on peräisin Saksasta Nürnbergin kaupungin alueelta. Tätä makkaraa on valmistettu Saksassa jo satoja vuosia ja se on erittäin tunnettu myös muualla Euroopassa. Akateeminen Kiuas-Seura r.y. valitsi Güntherin vuoden 2016 parhaaksi bratwurstiksi.

Mikäli Nürnbergin Günther on vakuuttanut myös sinut, käy antamassa äänesi täällä!

Lisää tietoa Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailusta

Nürnbergin Günther ja Gertrudin perunasalaatti

Arvostele resepti
11 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Nürnbergin Günther ja Gertrudin perunasalaatti

2 pkt HK Maakarit® Nürnbergin Günther

 • 1 kg uusia perunoita
 • 3 kpl kananmunaa keitettyinä
 • 1 kpl punasipulia ohuina suikaleina
 • 0.5 kpl sitruunan mehu
 • 1 rkl sokeria
 • 1 tl suolaa
 • 0.5 tl mustapippuria
 • 1 kpl varsiselleriä ohuina viipaleina
 • 150 g ranskankermaa
 • 2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
 • 1 nippu kevätsipulia
Nürnbergin Günther ja Gertrudin perunasalaatti

Valmistusohje

Sekoita keskenään sipulisuikaleet, sitruunamehu, suola, sokeri ja mustapippuri ja anna sipulien marinoitua muiden alkuvalmisteluiden ajan. Keitä perunat suolatussa vedessä napakan kypsiksi ja jäähdytä. Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä. Leikkaa jäähtyneet perunat muutamaan osaan ja hienonna kuoritut kananmunat veitsellä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Nauti Gertrud rapeapintaiseksi paistetun tai grillatun Güntherin seurana.

 

Lisää juhlavia reseptejä