Hyvä iltapala, hyvät unet

Iltapala on yksi helpoimmin unohtuvista päivän aterioista, ainakin itselläni. Iltapalan skippaamisella on hintansa, sillä ei kulu viikkoakaan, ettenkö heräisi aamuyöstä huutavaan nälkään. Pari kinkkuvoileipääkin ajaa asian, mutta jos haluan panostaa iltapalaan pienellä vaivalla hieman enemmän, kaivan esiin pari luotto-ohjetta HK:n resepteistä.

Lihapullapiiras on tuhti, joten yhdestä piiraasta riittää iltapalaa isommallekin perheelle. Piiras toimii myös hyvänä ”jääkaapin siivousruokana”, sillä lihapullien sijaan piiraaseen voi upottaa esimerkiksi vanhenemisvaarassa olevat leikkeleet tai makkarat. Reseptin lehtitaikinan voi hyvin korvata pakastimen uumenista löytyvillä pizzapohjilla, tai pohjaksi voi viipaloida vaikka jämät päivän leivästä.

Kirsikkatomaattien lisäksi lihapullapiiraaseen kannattaa kokeilla esimerkiksi, suikaloitua paprikaa, punasipulia ja sieniä.

Uunimunakas on myös hyvä loppusijoituskohde jääkaapin ylimääräisille antimille, ja munakas myös pitää hyvin nälän loitolla raskaampienkin unien ajan. Ohjetta voi halutessaan helposti keventää vaihtamalla kerman maitoon tai veteen ja vähentämällä juuston määrää. Kultapaahdetun kinkun sijaan sopii myös HK Ohuen ohut Porsaan rosvofilee, joka antaa munakkaalle ihanan valkosipulisen säväyksen.

Kaikkia reseptejä ei siis aina tarvitse noudattaa aina ihan prikulleen, vaan iltapalan loihtimisessa kannattaa hyödyntää mitä kaapit tarjoavat.

Kinkku-uunimunakas

Arvostele resepti
56 arvostelua
6 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Kinkku-uunimunakas

Pinnalle 

  • 0.5 ruukkua rucolaa
  • 20 g parmesanjuustoa raasteena
  • 5 kpl miniluumutomaatteja
Kinkku-uunimunakas

Valmistusohje

Suikaloi kinkut. Sekoita munat, kerma ja mausteet kevyesti kulhossa. Sekoita joukkoon kinkkusuikaleet. Raasta joukkoon parmesaania. Kaada seos noin 25 x 30 cm posliiniseen tai pinnoitettuun reunalliseen uunivuokaan.

Kypsennä munakasta 200 asteisessa uunissa (kiertoilmauunissa 175 asteessa) noin 20 minuuttia. Koristele uunimunakas rucolalla ja miniluumutomaateilla. Raasta halutessasi pinnalle parmesaaniraastetta.

Lihapullapiiras

Arvostele resepti
11 arvostelua
8 annosta | Valmistusaika: n. 30 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Lihapullapiiras
  • 1 kpl iso lehtitaikinalevy
  • 100 g tacokastiketta
  • 0.5 pkt HK Lihapyörykät
  • 10 kpl kirsikkatomaatteja
  • 1 ruukkua minttua
  • 200 g Emmental-juustoa raasteena tai kuutioina
Lihapullapiiras

Valmistusohje

Anna lehtitaikinalevyn sulaa ja nosta se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä pintaan tacokastike, puolitetut lihapullat, kirsikkatomaatit ja silputtu minttu. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla 200 astetta.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.