Jauhelihaa ja pakkausuudistuksia

Jauhelihaa ja pakkausuudistuksia

Keskustelu pakkausmateriaaleista ja niiden luonnonkuormituksesta on käynyt viime aikoina vilkkaana, mikä on tietysti hyvä asia. Terveellä maapallolla kun on mukavampaa asua kuin saastuneella. Kuten kaikki ymmärtää, teollisuuden liikkeet kuormituksen vähennykseen ei käy ihan käden käänteessä, vaan se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

Me HK:lla olemme kuitenkin ottamassa jättiharppausta, mitä pakkausmateriaaleihin tulee. Luovumme vuoden 2019 loppuun mennessä mustasta muovista pakkauksissamme ja jo vuoden alusta lanseerasimme kaksi uutuusjauhelihaa, jotka on pakattu kierrätettäviin kartonkipakkauksiin.

Nyt käyttöönotettava suomalainen pakkausinnovaatio mahdollistaa lihan pakkaamisen kartonkiin, joka tuottaa 80% vähemmän muovijätettä verrattuna perinteisiin pakkauksiin.

Eikä ole muuten yhtään pöllömpi sisältökään pakkauksissa!

Ensimmäiseksi käsittelyyn Karkeaksi jauhettu naudan rinta, joka on kehitetty ja testattu täydelliseksi burgerpihvi -lihaksi. On olemassa burgereita ja Burgereita. Se mikä hampurilaisesta tekee hampurilaisen, on pihvi siellä sämpylöiden välissä. Eikä pihvin tärkeyttä voi koskaan liikaa korostaa. Vaikka muut täytteet hampurilaisen sisällä hipoisivat täydellisyyttä, mutta itse kruununjalokivi pihvi olisi vähän sinne päin, ei lopputulos voi olla täydellinen. Pihvin täydellisyyteen vaikuttaa ruhonosa mistä se on jauhettu, rasvan määrä sekä rakenne ja suutuntuma. Tässä HK Karkeaksi jauhetussa naudanrinnassa kaikki on kohdallaan. Ainoa mikä enää burgerin voi mokata on kokki itse.

Toisessa pakkauksessa puolestaan on HK Hienoksi jauhettua naudan sisäpaistia, joka sopii täydellisesti kurvejaan tarkkaileville puntti-Penteille ja Sali-Pirkoille, tai muuten vain rasvaa vältteleville. Ja maistuupa supervähärasvainen jauhettu naudan sisäpaisti myös arkiruoassakin. Kokeile vaikkapa perinteiseen jauhelihakeittoon, thaihenkiseen naudanlihasalaattiin tai minestronekeiton proteiinilisäkkeeksi.

Nyt siis kipin kapin luontoa pelastamaan ja kaupan lihahyllyille valitsemaan oikeat jauhelihat ja tekemään vaikutus uusilla tuotteisiin sopivilla resepteillämme. Löydät ne kätevästi tästä alta.

 

 

 

Kimchi burger

Arvostele resepti
4 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 40 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Kimchi burger

2 pkt HK Karkeaksi jauhettua Naudan rintaa

8 rkl valmista kimchiä
8 rkl misomajoneesia
4 rkl pikkelöityä punasipulia
4 rkl srirachaa
4 rkl ruohosipulia hienonnetuna
8 viipaletta cheddaria
rypsiöljyä paistamiseen

Misomajoneesi:

1 dl majoneesia
2 tl misotahnaa
1 tl sitruunamehua

Pikkelöity punasipuli:

2 punasipulia ohueksi viipaloituna
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä

Kimchi burger

Valmistusohje

Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään. Anna maustua ainakin tunti jääkapissa.

Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Kaada ohueksi viipaloitujen punasipulien päälle. Jäähdytä.

Muotoile karkeaksi jauhetusta naudan rinnasta neljä burgeripihviä. Paista kuumalla pannulla rypsiöljyssä hyvä väri molemmin puolin. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laita pihvit uuninpellille ja juustoviipaleet pihvien päälle. Paista vielä 200 asteisessa uunissa noin 4 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pihvit ovat kypsiä.

Kuumenna sämpylät uunissa tai paistinpannulla. Voitele pohja ja kansi misomajoneesilla. Kokoa pohjan päälle pikkelöity punasipuli, pihvi ja juusto, kimchi, srirachaa ja lopuksi hieman ruohosipulia.

Thaimaalainen naudanlihasalaatti

Arvostele resepti
2 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Thaimaalainen naudanlihasalaatti

1 pkt HK Hienoksi jauhettua Naudan sisäpaistia

1 pss jäävuori, - tai sydänsalaattia
1 pnt korianteria
2 salottisipulia ohueksi viipaloituna
2 kpl punaista chiliä viipaloituna
1 porkkana julienneksi leikattuna
1 rasia kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 limen mehu
1 tl thaimaalaista kalakastiketta
2 rkl sweet chili kastiketta
suolaa
rouhittua mustapippuria

Seesamidressing:

1 dl majoneesia
1,5 rkl soijaa
2 tl seesamiöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl sokeria
¼ limen mehu

Thaimaalainen naudanlihasalaatti

Valmistusohje

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua muutama tunti.

Sekoita porkkanajulienne, chili, kirsikkatomaatit, korianteri ja salottisipuli kulhossa sekaisin. Mausta limenmehulla, sweet chilillä ja kalakastikkeella.

Kokoa lautaselle revityt salaatinlehdet ja päälle maustetut lisukkeet.

Paista hienoksi jauhettu naudan sisäpaisti pienessä määrässä seesamiöljyä kypsäksi. Mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa salaatin ja seesamidressingin kera.

Minestronekeittoa ja jauhettua naudan sisäpaistia

Arvostele resepti
2 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 40 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Minestronekeittoa ja jauhettua naudan sisäpaistia

1 pkt HK Hienoksi jauhettua Naudan sisäpaistia

1 sipuli kuutioituna
1 porkkana kuutioituna
2 varsisellerin vartta viipaloituna
2 dl liotettuja ja esikeitettyjä valkoisia papuja
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ kesäkurpitsa
1 prk tomaattimurskaa
2 laakerinlehteä
mustapippuria
1,5 dl makaronia
1 l kana, - tai vasikkalientä
1 dl valkoviiniä
½ pnt basilikaa silputtuna

Minestronekeittoa ja jauhettua naudan sisäpaistia

Valmistusohje

Freesaa vihanneksia ja esikeitettyjä papuja oliiviöljyssä kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää valkoviini ja kiehauta. Kaada joukkoon tomaattimurska, sekä vesi tai vasikkaliemi. Mausta laakerinlehdillä ja rouhitulla mustapippurilla.

Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää mukaan pasta ja keitä noin 8 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Sekoita joukkoon karkeasti hienonnettu basilika.

Paista jauheliha pienessä määrässä oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.

Annostele keitto annoskulhoihin ja ripottele päälle paistettua jauhettua naudan sisäpaistia.

 

Ultimate cheese burger

Arvostele resepti
1 arvostelu
4 annosta | Valmistusaika: n. 40 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Ultimate cheese burger

2 pkt HK Karkeaksi jauhettua Naudan rintaa

4 briossisämpylää
1 kerä sydänsalaattia
8 rkl tryffelimajoneesia
8 viipaletta Monterey Jack -juustoa
8 viipaletta Myrttisen suolakurkkua pitkittäin viipaloituna
4 rkl pikkelöityä punasipulia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Tryffelimajoneesi:

1 dl majoneesia, esim Hellmann´s real
1 tl tryffeliöljyä
2 rkl ruohosipulia
½ valkosipulin kynsi raastettuna
ripaus rouhittua mustapippuria
1 tl sitruunamehu

Pikkelöity punasipuli:

2 punasipulia ohueksi viipaloituna
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä

Ultimate cheese burger

Valmistusohje

Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään. Anna maustua ainakin tunti jääkapissa.

Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Kaada ohueksi viipaloitujen punasipulien päälle. Jäähdytä.

Muotoile karkeaksi jauhetusta naudan rinnasta neljä burgeripihviä. Paista kuumalla pannulla rypsiöljyssä hyvä väri molemmin puolin. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laita pihvit uuninpellille ja juustoviipaleet pihvien päälle. Paista vielä 200 asteisessa uunissa noin 4 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pihvit ovat kypsiä.

Kuumenna sämpylät uunissa tai paistinpannulla. Voitele pohja ja kansi tryffelimajoneesilla. Kokoa pohjan päälle pikkelöity punasipuli, pihvi ja juusto, salaatinlehdet ja suolakurkut.

 

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.