Joulun rapein pikkupaketti

Joulun rapein pikkupaketti

Joulu tulla jolkottaa mikä tarkoittaa sitä, että on aika ruveta miettimään joulupöydän antimia tähän vuoden kovimpaan ruokajuhlaan. Suomessa myydään vuosittain 6-7 miljoonaa kiloa joulukinkkua mikä lyhyellä matikalla tarkoittaa noin 1,3 kiloa henkeä kohti.

Yleisin joulupöydän ruokailijakoko on 2-3 henkilöä ja kun tähän lisätään yksin syövät, niin 30 prosentissa joulupöytiä on maksimissaan 3 henkilöä. Tähän ollaankin nyt herätty ja tulevalle joululle lanseerasimme markkinoille pienille talouksille suunnatun 1-1,5 kiloisen Rypsiporsas® Uunivalmiin pienen juhlakinkun. Kinkku paistetaan kätevästi myyntipakkauksessaan, jolloin erillistä paistopussia ei tarvita ja kinkku pysyy mehevänä.

Perinteinen korppukuorrute varmasti on se suosituin viimeistely joulukinkulle mutta me päätimme viedä korppukinkun uudelle vuosituhannelle. Itselleni suurinta herkkua on kinkun ihanan rapea ja maukas pinta. Näinpä ollen heittäydyimme vallan hurjiksi ja teimme jotain sellaista mitä ei olla ennen tehty. Frittasimme joulukinkun! Kyllä, aivan oikein. Pieni, noin reilun kilon painoinen kinkku on sopivan kokoinen fritattavaksi kotioloissa, kunhan omistaa frittikeittimen tai 3-5 litran kattilan. Pakkauksen paisto-ohjeen mukaan esipaistettu kinkku saa frittauksessa mahtavan rapean ja makoisan pinnan, joka vie ajatukset hieman itävaltalaiseen schnitzeliin. Seuralaisena maistuvat tuhti pottuvoi ja näppärästi HK Punajuuri-vuohenjuustopaistoksesta valmistettavat punajuuriblinit.

Frittauksessa on kuitenkin muistettava muutama perusasia. Kansi tai sammutuspeite on oltava koko ajan käden ulottuvilla siltä varalta, että öljy leimahtaa liekkiin. Liekkiä ei missään tapauksessa saa yrittää sammuttaa vedellä. Veden kaataminen palavaan öljyyn saa liekin leimahtamaan räjähdysmäisesti, eikä sammuta liekkiä lainkaan. Kansi tai sammutuspeite onkin ainoa tapa tukahduttaa liekki sammuksiin. Digitaalinen lämpömittari on oiva apuväline frittiöljyn lämpötilan seuraamiseen. Sopiva öljyn lämpötila frittikinkun valmistuksessa on 175-180 astetta.

Oikein rapeaa ja maistuvaa joulua!

Frittikinkku ja punajuuriblinejä

Arvostele resepti
4 arvostelua
4-6 annosta | Valmistusaika: n. 3 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Frittikinkku ja punajuuriblinejä

1 kpl HK Rypsiporsas® uunivalmis pieni juhlakinkku (noin 1,2kg)
3 rkl Dijon sinappia
1 keltuainen
100 g pankojauhoja
2 l syväpaisto, - tai rypsiöljyä

Punajuuri blini:

300 g HK Bistro Punajuuri-vuohenjuustopaistos
1 dl täysmaitoa
0,5 dl tattarijauhoa
0,5 dl vehnäjauhoa
2 keltuaista
2 valkuaista vaahdotettuna
1 tl suola

Kirkastettua voita paistamiseen

Frittikinkku ja punajuuriblinejä

Valmistusohje

Paista kinkku pakkauksessaan haluamaasi kypsyyteen ja anna jäähtyä puolisen tuntia.
Sekoita pienessä kulhossa sinappi ja keltuainen. Pyörittele kinkku seoksessa ja ja sen jälkeen pankojauhoissa kauttaaltaan. Painele vielä joka puolelta, että pankojauhot tarttuvat hyvin kinkun pintaan.


Kaada öljy vetoisuudeltaan neljän litran kattilaan. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Upota kinkku reikäkauhalla varovasti rasvaan ja paista noin 2-3 minuuttia tai kunnes pinta on kullan ruskea. Nosta kinkku hetkeksi talouspaperin päälle, jotta enin öljy valuu pois. Tarjoa lämpimänä punajuuriblinien sekä pottuvoin kera.

Punajuuriblinit:

Sekoita maito sekä jauhot punajuuri-vuohenjuustomassan joukkoon ja anna saostua 30 minuuttia. Lisää keltuaiset ja nostele sekaan vaahdotettu valkuainen. Paista blinit lettupannulla kirkastetussa voissa rapeiksi.

 

 

 

Lisää juhlavia reseptejä