Kaikkien aikojen helpoin makaronilaatikko

Yksi kaikkien aikojen suosituimmista kotiruuista vaatii valmistuakseen sekä keittämistä että pannulla ja vielä uunissakin paistamista. Näinkin yksinkertaisen ruuan valmistamisen ei tarvitse olla näin monivaiheista, jos kerran kaiken voi valmistaa vain yhtä uunivuokaa käyttäen.

Makaronilaatikko on selkeä, yksinkertainen ja miedon makuinen arkiruoka, joka maistuu kaiken ikäisille. Tätä herkkua moni valmistaisi varmasti vaikka viikoittain, jos se ei vaatisi niin montaa työvaihetta valmistuakseen. Työvaiheet sinänsä eivät ole kovin mutkikkaita. Pastan keittäminen ja jauhelihan ruskistaminen eivät ole ehkä niitä kaikkein vaikeimpia keittiöhommia. Silti aina makaronilaatikkoa valmistaessani on käynyt mielessä, voisiko tämän kaiken tehdä vielä yksinkertaisemmin ja helpommin. Entä jos vaikka jättäisin jauhelihan ruskistamatta ja makaronin keittämättä?

Makaronilaatikon maustamisesta tarinointia en tässä edes aloita, sillä siinä riittää tapoja ja mieltymyksiä yhtä paljon kuin tekijöitäkin. Myös rakenteen suhteen löytyy mieltymyksiä moneen lähtöön. Osa haluaa makaronilaatikkonsa makaronit irtonaisena, kun joillekin leikattavan kiinteä versio on se ainoa oikea. Lopputuloksen rakenteeseen voi vaikuttaa makaronien keittoajalla ja munamaidon määrällä ja suhteilla. Jos olet irtonaisen ja murenevan makaronilaatikon ystävä, unohda tämä resepti, sillä lopputulos tässä on hyvinkin kiinteä.

Uuden HK PoPo® -jauhiksen ideana on helpottaa arkiruoanlaittoa ja lisätä kasvisten määrää ruokavaliossa. Mikä voisikaan olla parempi raaka-aine maailman helpoimpaan, (k)eittämättä parhaaseen makaronilaatikkoon kuin PoPo®! Makaronilaatikko ilman keittämistä ja ruskistamista onnistuu toki myös millä tahansa muulla jauhelihalla, mutta tämän reseptin helppous ja yksinkertaisuus sopii PoPo®-ideologiaan kuin hullu puuroon!

Kyllä, olet aivan oikeassa. Ilman keittämistä ja ruskistamista makaronilaatikosta ei voi tulla ihan samanlaista kuin ennen. Jauhelihan ruskistaminen tuo lisää makua ja väriä ja pastan keittäminen etukäteen tuo sille erilaisen rakenteen. Et siis ole tähän asti tehnyt makaronilaatikkoasi väärin. Voit silti seuraavalla kerralla tehdä sen entistä helpommin ja nopeammin.

Keittämättä paras makaronilaatikko

Arvostele resepti
944 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 60 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Keittämättä paras makaronilaatikko
  • 400 g makaronia
  • 1 l maitoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 150 g juustoraastetta
 
Keittämättä paras makaronilaatikko

Valmistusohje

Voitele noin 20x30 cm uunivuoka ja sekoita siinä raaka jauheliha ja raa’at makaronit. Vatkaa keskenään maito, kananmunat ja mausteet. Kaada neste vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 40 minuuttia 175-asteisessa uunissa ja anna levähtää noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

 

Lisää juhlavia reseptejä