Kannattaako liha kypsentää ennen grillaamista?

Ken keitetyn paistaa, se makean maistaa”. Tämä vanha sanonta ei ole lainkaan tuulesta temmattu, sillä kypsän lihan grillaaminen on yksi parhaista tavoista käyttää grilliä. Myös itse grillaaminen on hyvin nopeaa, sillä lihan ei tarvitse kuin lämmetä. Esivalmistelut kestävätkin sitten vähän pidempään, mutta lihat voi hyvin kypsentää jo vaikka edellisenä päivänä.

Esikypsennettäviksi grillilihoiksi sopivat hyvin rasvaiset ruhonosat, ja tämän viikon videolla valmistankin Rypsiporsas® kassleria ja kylkeä. Lisukkeena maustuu makea, raikas ja helposti valmistuva ananas-mango chow.

Kypsää possua grillissä

  • 1 kpl (n. 900 g) HK Rypsiporsas® Kassler
  • 1 tl suolaa
  • 1 kpl (n. 900 g) HK Rypsiporsas® maustettu grillikylki
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 4 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 l vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama musta- ja maustepippuri
  • nippu tuoretta timjamia

 Grillauskastike

  • 3 dl haudutuslientä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl punaviinietikkaa

Hiero suola kasslerin pintaan ja asettele lihat uuninkestävään asiaan. Kuori sipulit ja porkkanat ja paloittele ne. Lyö valkosipulinkynnet rikki veitsen syrjällä. Kiehauta vedessä kaikki kasvikset ja mausteet ja kaada ne lihojen päälle. Lihojen ei välttämättä tarvitse kokonaisuudessaan peittyä. Peitä vuoka leivinpaperilla ja laita vielä folio päälle.

Hauduta lihoja 100 °C uunissa n. 3h ja anna niiden jäähtyä liemessään. Siivilöi liemestä 3dl ja lisää siihen fariinisokeri ja punaviinietikka. Keittele seosta, kunnes se alkaa muuttua hieman paksummaksi ja anna sen jäähtyä. Leikkaa täysin jäähtyneet lihat annospaloiksi ja grillaa rapeiksi kuumassa grillissä, välillä grillauskastikkeellakastikkeella valellen. Tarjoile lihat kuumana ananas-mango chown kanssa.

 Ananas-mango chow

  • 1 kpl ananas
  • 2 kpl mangoja
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 kpl punainen chili
  • ½-1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 kpl limen mehu puristettuna
  • 1 ruukku sitruunamelissaa

Kuori ananas ja mangot ja leikkaa niiden hedelmäliha suupaloiksi. Leikkaa valkosipulinkynnet viipaleiksi ja chili renkaiksi. Poista chilistä siemenet, mikäli et halua lopputuloksesta kovin tulista. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia välillä sekoitellen.

 

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn Lihakoulusta

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.