Kesäjuhlat – voileipäkakku on niin ”so last season”

Kesäjuhlat – voileipäkakku on niin ”so last season”

Kesä on juhlien aikaa. Eriskummallisen maailmantilanteen vuoksi juhlien kokoa luultavasti rajoitetaan aiempaa pienempään joukkoon, mikä puolestaan mahdollistaa juhlaeväiden tekemisen monipuolisemmin. Nyt voidaan hyvillä mielin unohtaa ne 90-luvulle jämähtäneet iänikuiset voileipäkakut ja pistää pystyyn kunnon ruokakarnevaalit. Miten olisi esimerkiksi hodarifiesta Ameriikan malliin? Oivallisia hodarivaihtoehtoja olisivat esimerkiksi grillattu hodari Lombardian tyyliin tai vaikkapa sloppy joe -hodari.

Alkupalapöytää koristamaan sopisi kesäinen parsa-raakamakkarasalaatti, pastrami-perunatikut ja erilaiset lisukekastikkeet. Aasialaishenkinen possusalaatti puolestaan toimii niin alku-, väli- kuin pääruokanakin, varsinkin kun reseptin takana on vuoden 2021 Suomen Bocuse d ’Or -edustaja Mikko Kaukonen.

Kesän parhaat juhlaeväät valmistuvat grillissä. Hieman kun näkee vaivaa ja kypsentää mehevän possun kasslerin jo edellisenä yönä hitaasti uunissa ja viimeistelee grillissä ennen H-hetkeä, pääsee kokki helpommalla. Supermaukkaalla possun kasslerista valmistetulla lankkupihvillä hurmaat juhlakansan takuuvarmasti. Georgialainen keittiö on myös hyvässä nosteessa, joten georgialaiset possuvartaat yrttisen tomaattikastikkeen kera hullaannuttavat myös vieraasi.

Illan kähmässä, kun nälkä uudelleen yllättää, on aika kasata pizzabuffet. Ja sehän onnistuu helposti käyttämällä apuna valmista pohjaa sekä kastiketta, juustoa ja HK PizzaTop -tuoteperheen tuotteita. Myös Popsi-herkkuvati tekee mitä luultavimmin kauppansa illan pikkunälkään.

Tässä siis eväät kesän päräyttävimpiin juhliin ja lisää vinkkejä täältä!

Sloppy Joe hodari

Arvostele resepti
4 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 40 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Sloppy Joe hodari

1 pkt HK Popsi® Grillinakki

300 g HK Naudan jauheliha 17 %
6 hodarisämpylää
1 dl ketsuppia
1 rkl fariinisokeria
2 tl Worcestershire-kastiketta
2 tl sinappia
½ tl sipulijauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl suolaa
rypsiöljyä paistamiseen

Sloppy Joe hodari

Valmistusohje

Ruskista jauheliha paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Lisää pannulle ketsuppi, sokeri, sinappi sekä mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää tarvittaessa välillä vettä.

Paista nakkeihin kaunis väri paistinpannulla ja lämmitä sämpylät uunissa tai mikrossa.

Halkaise sämpylä ja aseta nakki pohjalle. Lusikoi jauhelihaa nakin päälle ja tarjoa.

Pastrami-perunatikut ja dijonnaisea

Arvostele resepti
2 arvostelua
4-6 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Pastrami-perunatikut ja dijonnaisea

1 pkt HK Rypsiporsas® Gourmet Pastrami

10 pientä perunaa
suolaa
1 rkl timjamia hienonnettuna
2 rkl rypsiöljyä
2 kpl Myrttisen suolakurkkuja viipaloituna

Dijonnaise:

2 dl majoneesia esim Hellmann´s real
1 valkosipulin kynsi raastettuna
1 rkl karkeaa dijonsinappia
rouhittua mustapippuria

Pastrami-perunatikut ja dijonnaisea

Valmistusohje

Puolita perunat ja sekoita mukaan rypsiöljy, suola sekä hienonnettu timjami. Paahda 220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Anna jäähtyä.

Sekoita dijonnaisen ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä puolisen tuntia.

Kääri pastramit rullalle ja tökkää cocktailtikkuun suolakurkun sekä perunan kanssa niin, että peruna on alimmaisena. Voit pursottaa dijonnaisen suoraan tikuille tai tarjota dippityyliin kiposta.

Grillattu Hot Dog à la Lombardia

Arvostele resepti
3 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Grillattu Hot Dog à la Lombardia

1 pkt HK Maakarit® Raakamakkara Livornon Luigi

4 hot dog -sämpylää

Fenkolisalaatti:

1 fenkoli
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
10 basilikan lehteä hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Pestomajoneesi:

1,5 dl majoneesia, esim. Hellmann's Real
½ dl pestoa
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
rouhittua mustapippuria

Grillattu Hot Dog à la Lombardia

Valmistusohje

Aloita valmistamalla pestomajoneesi. Sekoita kaikki pestomajoneesin ainekset huolellisesti keskenään ja anna maustua jääkaapissa.

Leikkaa fenkoli paperinohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Mitä ohuempaa, sen parempi. Laita viipaleet kulhoon ja sekoita joukkoon raastettu sitruunan kuori ja mehu, basilika ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla.

Grillaa makkarat kuumassa grillissä molemmin puolin kauniin värisiksi. Nosta makkarat tämän jälkeen miedompaan lämpöön kypsymään noin 8 minuutiksi. Kuumenna hot dog -sämpylät grillissä ja kokoa hodarit niin, että makkara menee pohjimmaiseksi. Nauti.

 

Lisää juhlavia reseptejä