Grillipizza on rapein kesäherkku

Grillipizza on kesän grillitrendien yksi näkyvimmistä ja varioiduimmista herkuista, maku paljastaa miksi.

Pizzan voit grillata jopa suoraan ritilän päällä!

Grillipizzan valmistamisen voi toteuttaa monellakin tavalla. Paras maku ja rapeus saadaan aikaiseksi, kun pohja grillataan molemmin puolin ja täytteet lisätään vasta kääntämisen jälkeen. Kaasugrilli on tässäkin tapauksessa helppo ja varma työväline, mutta hiiligrillin antamaa makua ei kaasulla saada. Helppo ja varma tapa onnistua on käyttää grilliritilän päällä pyöreää pizzakiveä. Grillissä kuumennettu kivi varaa itseensä hyvin lämpöä ja tekee pizzan pohjasta hyvin rapean.

Jos haluat päästä grillauspuuhiin vähän nopeammin, voit poimia tästä grillipizzareseptistäni vain osan komponenteista – esimerkiksi pohjan tai kastikkeen - ja hankkia muut raaka-aineet valmiina. Grillipizza on joka tapauksessa kokeilemisen arvoinen juttu, ja varsinkin hiiligrilliä käyttävä huomaa kyllä maussa eron perinteiseen uunipizzaan verrattuna. Onnea matkaan!


Katso myös muut herkulliset pizzamme

Grillipizza

Arvostele resepti
22 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 4 h

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Grillipizza

Pizzapohja:

  • 2 dl vettä
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl oliiviöljyä

Pizzakastike:

  • 1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa

Täytteet:

Grillipizza

Valmistusohje

Pizzataikina:
Sekoita keskenään kuivahiiva, vehnäjauhot, suola ja sokeri. Kuumenna vesi 42 °C ja sekoita joukkoon jauhoseos. Vaivaa tasaiseksi, kunnes taikina alkaa irrota kulhon seinistä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota tunnin verran. Vaivaa joukkoon vielä oliiviöljy ja kauli tai painele ohueksi jauhoja apuna käyttäen.

Pizzakastike:
Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen vähintään 30 min. Sekoita tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.

Täytteet:
Leikkaa tomaatit puoliksi, asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle hiukan suolaa. Pidä tomaatteja 80 asteisessa uunissa noin 4-6 tuntia, kunnes ne ovat kuivuneet ryppyisiksi ja nihkeiksi. Sammuta uuni ja jätä tomaatit vielä yöksi jälkilämpöön uunin luukku raollaan. Voit käyttää tomaatit myös kuivaamattomina samaan tapaan.

Grillaa pekoniviipaleet rapeiksi ja anna jäähtyä. Hienonna kevätsipulit ja raasta parmesaani. Laita kaulittu pizzataikina kuumaan grilliin ja anna kypsyä 1-2 minuuttia. Kun pohja on reilusti ruskistunut, käännä pohja ja pienennä grillin lämpöä. Sivele päälle tomaattikastiketta, murskaa pekonia pizzan tomaattikastikkeen päälle ja ripottele päälle myös kevätsipulit. Kruunaa parmesaanilla ja anna pizzan kypsyä loppuun ja juuston sulaa.

Nosta pizza tarjoiluvadille ja revi päälle mozzarella. Viimeistele vielä rucolalla ja oliiviöljyllä.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.