Kiireisen arjen pelastaja - PoPo®-risotto

Vaikka aikaa vievä ja vähän kikkailevakin ruuanlaitto on joskus parasta mahdollista terapiaa kiireiselle mielelle, sille valitettavan harvoin löytyy tilaa aikatauluista. Kiireisen lapsiperheen pelastaja on nopeasti ja yhdessä kattilassa valmistuva ruoka, joka on kaiken lisäksi vielä hyvää!

Kyseessä ei ole italialainen, samettisen pehmeä ja rakenteeltaan lähes juokseva risotto, jossa riisi jätetään kypsyydeltään monen suomalaisen makuun liiankin napakaksi. Nyt tehdään helppoa ja nopeaa arkiruokaa, käytetään ihan tavallista pitkäjyväistä riisiä, eikä riisin keittoaikakaan ole ihan niin sekunnin päälle.

PoPo® jauhis sisältää jo itsessään 25 % suomalaista porkkanaa, mutta kasvisten lisääminen ruokaan on harvoin vahingoittanut ketään. Erilaisten pakastevihannesten valikoima kaupoissa on nykyään vähintäänkin runsas, mutta moni vierastaa edelleen niiden käyttöä. Kiireisessä ruuanlaitossa oikaistaan aina kun se on mahdollista, ja pakastevihannekset ovat yksi parhaimmista oikoteistä. Niiden käytössä ei ole mitään hävettävää. Toki pakastevihanneksissakin on eroja, mutta kokeilemalla löydät varmasti omat ja perheen suosikit.

Pakastekasviksia löytyy joka makuun

Toinen perusteetonta häpeän viittaa kantava ainesosa on lihaliemikuutio. Se ei ehkä sellaisenaan rouskuteltuna ole ihan parasta mahdollista ravintoa, mutta maustajina ja tuunaajina liemikuutiot ovat ässiä. Liemikuutio korvaa useimmiten kokonaan lisättävän suolan, joka on hyvä ottaa huomioon valmiita reseptejä muunneltaessa.

Tuorejuusto aateloi arkirisoton

Viimeisen silauksen PoPo®-risotolle antaa reilu nokare tuorejuustoa. Myös tuorejuustojen valikoimissa on mistä valita, ja valinnalla voit paljonkin vaikuttaa ruuan lopulliseen makuun.

OnePot PoPo®-risotto

Arvostele resepti
15 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 20 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

OnePot PoPo®-risotto

1 pkt HK Naudan jauheliha 10%

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 100 g sipulikuutioita , pakaste
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä (keittoaika 10 minuuttia)
  • 6 dl vettä
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 300 g pakastekasviksia
  • 100 g tuorejuustoa
OnePot PoPo®-risotto

Valmistusohje

Ruskista jauheliha rypsiöljyn kanssa kattilassa tai padassa. Lisää joukkoon sipulikuutiot ja jatka sekoittelua 2 minuuttia. Mittaa joukkoon riisi ja vesi, mausta liemikuutiolla ja mustapippurilla. Anna kiehua 12 minuuttia ahkerasti sekoitellen.

Lisää lopuksi joukkoon vihannekset ja juusto. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi, tarkista suolan riittävyys ja nauti!

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä