Kokeile tätä kotona - Lihamestarin maksapihvit

Jauhelihapihvit ovat perus arkiruokaa monessa perheessä. Kaikkeen ruokaan - jopa jauhelihapihveihin -saattaa joskus kyllästyä, joten pienet tuunausvinkit ovat enemmän kuin paikallaan. Jauhelihapihvien tuunauksessa ei kuitenkaan kannata lähteä merta edemmäksi kalaan, sillä uusi tapa maustaa löytyy lähempää kuin luuletkaan.

Maksapihvit ovat melko jyrkästi mielipiteitä jakava ruoka – maksan mausta joko pitää tai sitä inhoaa. Tätä reseptiä kannattaa myös maksalle irvistävien kokeilla, sillä Lihamestarin maksapihveissä maksa maistuu huomattavan vienosti ja hienotunteisesti.


Pihvien maustamiseen ei välttämättä tarvita muuta kuin Kalaasi maksapasteija

 


Lihamestarin maksapihvit paistetaan tavallisten jauhelihapihvien tapaan

Tämä yksinkertaisuudessaan nerokas resepti yhdistää naudan jauhelihan ja HK Kalaasi maksapasteijan. Jauheliha antaa pihveille perinteisiä jauhemaksapihvejä lihaisamman maun ja rakenteen, ja yksi pötkö hienostuneen makuista Kalaasia maustaa 400 grammaa jauhelihaa juuri sopivasti. Edes suolaa tai pippuria et välttämättä tarvitse, mutta oman maun mukaan niitä voi toki lisätä joko taikinaan tai vasta pöydässä.

Lisukepuolella maistuu tietysti perinteinen maksan kaveri, puolukkahillo, jota moni nauttii myös ihan perinteistenkin jauhelihapihvien ryydittäjänä.

Lihamestarin helpot maksapihvit

Arvostele resepti
8 arvostelua
3-4 annosta | Valmistusaika: n. 45 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Lihamestarin helpot maksapihvit

1 pkt HK Naudan jauheliha 17 %

1 pkt HK Herkkumaksamakkara 150 g
0.25 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
1 tilkka öljyä tai voita paistamiseen

Lihamestarin helpot maksapihvit

Valmistusohje

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia. Muotoile taikinasta pihvejä vedellä kostutetuin käsin ja paista pihvit pannulla kohtuullisella lämmöllä noin 3-4 minuuttia per puoli.

Tarjoile maksapihvit esimerkiksi juuressoseen ja puolukkahillon kanssa.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä