Kookos-karamellipossua Tomi Björckin tapaan

Mestarikokki Tomi Björck innostui kuullessaan, että HK:n valikoimaan on tulossa myös Pork Belly eli porsaan kylkipala – ja vieläpä Rypsiporsas®-lihasta. Tomi pitää kylkipalaa porsaan parhaana osana sen monikäyttöisyyden ja maukkauden ansiosta. Kokeile Tomin herkullista reseptiä ja käy makumatkalla Aasiassa!

Kookoskaramellipossu
6 annosta

1 pkt (n. 1,2 kg) HK Rypsiporsas® Pork Belly -ainekset
2 l rypsiöljyä friteeraamiseen

Paahdettu kookosdressing
4 valkosipulinkynttä
4 rkl maapähkinöitä
2 dl kookoshiutaleita
2 rkl chiliöljyä
4 isoa kuivattua punaista chiliä
2 dl kookoskermaa
2 tl kalakastiketta
2 tl osterikastiketta 

Lisäksi
2 rkl paahdettua valkosipulia
4 rkl paahdettua salottisipulia
2 punaista chilipaprikaa
3 rkl valkoista riisiviinietikkaa
1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

 

Poista liha pakkauksesta ja kuivaa pinta paperilla. Hiero kuivamauste lihan pintaan ja kypsennä uunissa foliolla peitettynä 150 asteessa neljä tuntia. Anna jäähtyä.

Leikkaa valkosipuli ohuiksi viipaleiksi ja paahda maapähkinöiden ja kookoshiutaleiden kanssa 160-asteisessa uunissa 10 - 15 minuuttia kullanruskeiksi. Anna jäähtyä hetken ja murskaa kivimorttelissa chiliöljyn ja chilien kanssa tahnaksi. Lisää tahna kattilaan kookoskerman kanssa ja keitä 10 minuuttia. Mausta kala- ja osterikastikkeella.

Kookos-karamellipossu

 

Lisää Tomi Björckin reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.