Kuntoilijan treenipasta

Nyt kun kevät alkaa vihdoin nostaa päätään, on monella kuntoilun määrä lisääntynyt, ja se legendaarinen rantakunto häämöttää taas kerran mielessä. Kuntoilu ei yksin riitä, vaan tueksi tarvitaan myös terveellinen ja monipuolinen ruokavalio. Lihasten rakennusaineiksi tarvitaan proteiinipitoista ruokaa, ja hyvälaatuiset hiilihydraatit ovat liikkujan tärkein energianlähde. Molempia tulisi saada jokaisella aterialla, jotta niiden saanti olisi turvattu tasaisesti pitkin päivää. Liian pitkät ateriavälit ja liian kova näläntunne saavat helposti himoitsemaan herkkuja perusruuan sijaan.

Lihapitoiset pastaruoat ovat hyviä vaihtoehtoja runsaasti liikuntaa harrastavalle, ja niiden rakentamisessa vain mielikuvitus on rajana. Esimerkiksi lihaisasta palvikinkusta saa ruokaan reilusti hyvää makua, ja proteiinipitoisuutta saa helposti lisättyä vaikkapa raejuustolla. Pastalaadun ja sen muodon voi valita mieltymyksiensä mukaan, mutta itse suosin ruoissani täysjyväpastoja. Edes painoaan pudottavan liikkujan ei kannata nipistää ruokavaliotaan täysin rasvattomaksi, sillä keho tarvitsee myös rasvaa voidakseen hyvin. Rasvalla on runsaasti tärkeitä tehtäviä kuten hormonituotantoon osallistuminen, vastustuskyvyn vahvistaminen, hermosolujen toiminnan ylläpitäminen sekä sydämen ja verenkiertoelimistön kunnon edistäminen.

Tämän viikon videollani teen yksinkertaisen ja helpon, mutta ravitsevan ja vieläpä hyvän makuisen treenipastan kuntoilun jälkeen nautittavaksi.

Kuntoilijan treenipasta kahdelle

 

  • tilkka neitsytoliiviöljyä
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ½ punainen chili renkaina
  • 50 g babypinaatin lehtiä
  • 150 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • 150 g HK Saunapalvikinkkua suikaloituna
  • mustapippuria
  • 200g täysjyväpastaa (raakapaino)
  • reilusti leikattua basilikaa
  • 100 g raejuustoa
  • hienonnettua ruohosipulia

 

Kuumenna oliiviöljy kasarissa tai kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon valkosipulit sekä chili ja pyörittele niitäkin hetki. Lisää pinaatinlehdet ja kirsikkatomaatin puolikkaat ja anna niiden kuumentua. Lisää kinkkusuikaleet ja mausta mustapippurilla. Kun kinkkukin on kuumentunut, lisää joukkoon keitetty ja valutettu pasta. Pyörittele ainekset sekaisin ja anna pastan imeä itseensä makuja noin minuutin ajan. Lopuksi lisää joukkoon vielä reilusti hienoksi leikattua basilikaa.

Annostele lautasille ja lisää päälle ruohosipulilla maustettua raejuustoa.

 

Lisää herkullisia pastareseptejä

 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.