Leijona-ikonin kisaeväät

Lätkän MM-kisat ovat käynnissä ja kisakatsomoissa jännitetään Suomen pelejä. Oleellinen osa kisastudiota on maistuvat eväät.

HK:n kokki Risto Mikkolalla oli ilo ja kunnia valmistaa purtavaa kisakatsomoon yhdessä Leijona-legenda Ville Peltosen kanssa. Moninkertainen arvokisamitalisti muistetaan parhaiten vuoden -95 MM-finaalista, jossa Ville iski hattutempun Ruotsin verkkoon ja johdatti Suomen maailmanmestaruuteen.

”MM-turnaus on pitkä, ja kroppa on kovilla. Itselläni oli tapana syödä ennen matsia jotain kevyttä ja proteiinipitoista. Pelin jälkeen puolestaan maistui usein kunnon pihvi ja salaatti”, Ville kertoo ja muistuttaa, että myös kisastudiossa on syytä syödä hyvin sanan kaikissa merkityksissä.

”Pelien seuraaminenkin on tunnetusti kovaa puuhaa. Suosittelen kisaevääksi pulled pork tortilloja omilla suosikkitäytteillä. Herkullista ja helppo tehdä ja vieläpä ravitsevaakin”, Ville toteaa.

Lukuisia jäähalleja maailmalla nähneenä konkarina Ville on nähnyt kaikki mahdolliset katsojille halleilla tarjottavat ruoat sushista tex-mexiin. Leijona-legenda nostaa omaksi suosikikseen kuitenkin perinteisen suomalaisen herkun:

”Kyllähän lihis ja nakki on se klassinen satsi jäähallilla”, Ville hehkuttaa.


Pulled Pork tortillat

6-8 henkilölle

Pulled Pork:
1 rs ( n. 1,2 kg) HK Rypsiporsas Pulled Pork-ainekset

Ota pakkaus huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista. Hiero toisen pussin kastike lihan pintaan. Laita maustettu liha uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 150 °C uunissa noin viisi tuntia. Liha on kypsää kun se irtoaa helposti haarukalla. Revi liha pieniksi säikeiksi, sekoita joukkoon toinen kastikepussi ja kuumenna uunissa, liedellä tai grillissä.

Valkosipulijugurtti:
300 g turkkilaista jugurttia
3 valkosipulin kynttä puristettuna
0,5 dl oliiviöljyä
3 tl suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku.

Savupaprika-salsa:
1 prk ( 300g) TexMex salsaa
1 tl savupaprikaa
250 g kirsikkatomaatteja
1 nippu tuoretta korianteria
2 valkosipulinkynttä
2 limen mehu ja kuori raastettuna
1 tl suolaa
1 rkl sokeria

Yhdistä ainekset ja pyöräytä seos blenderissä tai sauvasekottimella sileäksi. Tarkista maku.

Lisäksi:
1 pkt venhätortilloja
avokadoa
jalapenoa
nacholastuja murusina

Lämmitä tortilloja hieman pannulla. Noistele tortillan päälle pulled porkia sekä haluamasi täytteet ja viimeistele herkku valkosipuli jogurtilla ja savupaparika-salsalla.

 

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.