Leikkeleitä ruoanvalmistukseen?

Risoton makua antavina raaka-aineina voi käyttää melkeinpä mitä vain äyriäisistä leikkeleisiin ja herkkutateista mustikoihin.

Risotto on yksi italialaisten ruokien kulmakivistä. Kun perusrisoton valmistamisen taitaa, sen tuunaamisessa ja maustamisessa on vain taivas rajana. Risoton makua antavina raaka-aineina voi käyttää melkeinpä mitä vain äyriäisistä leikkeleisiin ja herkkutateista mustikoihin.

Sienet ovat loppukesän ja syksyn sesonkiherkku, ja niitä kannattaa käyttää myös risoton raaka-aineena. Monia sieniä, kuten herkku- ja siitakesieniä, on saatavilla tuoreena ympäri vuoden, joten sienirisoton valmistaminen ei ole pelkän sesongin varassa.

Risoton raaka-aineena käytetään usein myös lihaa, makkaraa tai muita lihavalmisteita. Lihaisat leikkeleet ovat helppo tapa lisätä risottoon makua ja ruokaisuutta. Suikaloidut leikkeleet kannattaa lisätä risottoon vasta valmistuksen loppuvaiheessa. Näin ne eivät hajoa risottoa sekoitellessa ja niiden maku erottuu paremmin valmiissa risotossa. Leikkeleeksi sopii oikeastaan mikä tahansa – sama mitä tykkäät laittaa voileipäsikin päälle. Itse pidän erityisesti Ohuen ohuiden Rosvofilee –leikkeleiden runsaan valkosipulisesta mausta ja lihaisan mureasta rakenteesta.

Risotto rosvofileestä ja sienistä

Arvostele resepti
3 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Risotto rosvofileestä ja sienistä
  • 200 g sieniä (esim. kantarelleja tai suppilovahveroita)
  • 1 kpl sipulia kuutioituna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 7 dl kanalientä tai lihalientä
  • 1 pkt HK Ohuen ohut Porsaan rosvofilee
  • 1 dl parmesanjuustoa raastettuna
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa (tarvittaessa)
  • 0.5 dl ruohosipulia leikattuna
  • 1 rkl voita
Risotto rosvofileestä ja sienistä

Valmistusohje

Kuullota sipulikuutioita pannulla. Lisää joukkoon sienet ja paista, kunnes sienien neste on haihtunut. Ota osa sienistä sivuun. Lisää pannulle riisi ja kuullota vielä pari minuuttia. Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin, sekoittele koko ajan. Lisää kuumaa kanalientä vähitellen ja sekoittele risottoa riisin kypsymisen ajan, eli noin 15-18 minuuttia.

Riisi on sopivan kypsää, kun se tuntuu vielä hieman napakalta hampaissa. Sekoita joukkoon lihasuikaleet (jätä halutessasi vähän koristeluun), parmesaaniraaste sekä loput sienet. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lopuksi lisää vielä ruohosipuli ja aateloi voinokareella.


Lisää herkullisia reseptejä leikkeleistä

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.