Leivo ystävänpäiväksi superhyviä sydänpiiraita!

Ystävänpäivä lähestyy ja jotain mieltä lämmittävää olisi taas keksittävä lähimmäisille…

Unohda tällä kertaa imelät suklaasydämet ja leivo jotain itse. Itse tehdyssä on aina enemmän ajatusta ja tunnetta, ja vastaanottajakin taatusti arvostaa enemmän itsetehtyä lahjaa. Pekoni-cheddarsydämet ovat vaivansa arvoiset, sillä rapsakan kuoren sisällä oleva muheva täyte vie kielen mennessään!

Pekoni-cheddarsydämet

Juustokastike:
½ dl voisulaa
½ dl vehnäjauhoja
5-6 dl kuumaa maitoa
250 g cheddarjuustoa
2 rkl valkoviinietikkaa

Kuumenna voi ja vehnäjauhot kattilassa ja anna hetki kypsyä koko ajan sekoitellen. Lisää vähitellen kuumaa maitoa koko ajan sekoitellen ja anna kastikkeen kiehua viitisen minuuttia. Lisää juusto pienissä erissä koko ajan sekoitellen ja anna kastikkeen vielä kiehahtaa.

Täyte

  • 1 pkt (170 g) HK Amerikan Pekonia
  • 400 g HK Sika-nauta jauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 punainen paprika pieninä kuutioina
  • 1 sipuli pieninä kuutioina
  • 1 dl leikattua lehtipersiljaa

Suikaloi pekonit pieniksi ja paista pannulla rapeiksi. Siirrä pekonit talouspaperin päälle kuivumaan ja ruskista jauheliha. Lisää jauhelihan joukkoon paprika- ja sipulikuutiot sekä valkosipulit. Jatka paistamista muutama minuutti ja sekoita joukkoon juustokastike.

Taikina

  • 4 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 6 rkl maissijauhoja
  • n.10dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 5 dl vettä
  • 5 rkl oliiviöljyä

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vesi sekä öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi käsin tai yleiskoneella.

Kaulitse taikina tasaiseksi levyksi ja leikkaa siitä sydämenmuotoisia paloja esimerkiksi piparkakkumuotilla. Laita 2-3 rkl täytettä joka toisen sydämen päälle ja nosta toiset sydämet kansiksi. Paina saumat tiiviisti kiinni haarukalla. Voitele taskujen pinnat oliiviöljyllä ja paista 225 °C uunissa n. 10min.

Nämä ystävänhurmaajat eivät tarvitse kuin vähän raikasta salaattia kyytipojaksi.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.