Letunkääntäjän parempi iltapala

Onhan se tietysti vähän kaukaa haettua, että lettukesteistä jäisi lettuja tähteille. Sekin ihme on kuitenkin joskus tullut nähtyä, eivätkä jääkaapissa yöpyneet letut jaksa sellaisenaan säväyttää enää seuraavana päivänä. Niille kannattaakin antaa uusi elämä herkullisella täytteellä ja rapealla gratinoinnilla.

Lettujen täytteen ei tarvitse olla mitään vaikeaa tai vaivalloista, vaan siinäkin kannattaa hyödyntää edellispäivien tähteitä. Esimerkiksi jauhelihakastikkeet, kypsennetyt kasvikset, aamiaispekonit, juustonkannikat ja jopa keitetyt kananmunat sopivat hyvin lisättäväksi täytteen joukkoon. Täytteessä saa olla reilusti makua, sillä kyllähän vastapaistetuissakin letuissa varsinainen juttu on siinä, mitä niiden päälle laitetaan.

Jos lähikauppasi kauppias on valpas ja ajan hermolla, hänenkin valikoimiinsa ilmestyy pian HK PoPo® porsas-porkkana jauhis. Niin siis mikä?? PoPo® on ihan tavallista possun jauhelihaa, johon on sekoitettu 25 % porkkanaa. Lisätty porkkana ei ainoastaan säästä kotikokkia kuorimiselta, raastamiselta ja kuorimishävikiltä, vaan se pitää muuten vähärasvaisen possun jauhelihan mehevänä kypsennettäessä ja antaa siihen reilusti lisää makua. PoPo® sopii siis myös täytettyihin kreppeihin kuin hullu puuroon!

Kreppien gratinointi kuumassa uunissa saa aikaan viimeisen silauksen, joka on ainakin omasta mielestäni tämän ruoan tärkeimpiä juttuja. Kyllähän se pinnassa oleva juustopitsikin maistuu hyvältä, mutta rapeat, jopa hieman kuivahtaneet rullien päädyt yhdistettynä mehevään täytteeseen tekevät tästä herkusta täydellisen!

Jauhis-krepit

Arvostele resepti
6 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 45 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Jauhis-krepit

Taikina

  • 2 kpl kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl ohrajauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Täyte

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 50 g babypinaattia
  • 100 g tuorejuustoa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Jauhis-krepit

Valmistusohje

Aloita kreppitaikinan valmistuksella. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon maito. Vatkaa jauhot taikinaan muutamassa erässä ja lisää lopuksi suola ja öljy. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia ja paista ohukaiset pannulla.

Ruskista jauheliha pannulla öljyn kera ja sekoita joukkoon loput ainekset.
Anna täytteen jäähtyä hieman. Jaa täyte ohukaisille ja kääri ohukaiset rulliksi. Laita rullat voideltuun uunivuokaan ja gratinoi 5 minuuttia 225-asteisessa uunissa.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.