Lihaisat grilliluut meheviksi kaikessa rauhassa

Viljaporsaan lihaisa rintaluu, Riblet, menee kypsentämisen suhteen samaan sarjaan Spare ribsien kanssa. Ribletin kypsentäminen onnistuu suoraan grillissäkin, kunhan sen pitää epäsuorassa lämmössä ja grillin lämmön riittävän alhaisena (n. 100-120 °C).

Ribletien kanssa parhaimpaan lopputulokseen pääset kuitenkin esikypsentämällä ne uunissa foliolla peitettynä. Näin lihasta saadaan murean kypsää, eikä liha pääsee kuivumaan. 

Matalassa lämmössä kypsentäminen pitää lihan rakenteen koossa ja mahdollistaa pitkän kypsennysajan. Pitkä kypsennysaika puolestaan tekee lihasta suussasulavan mureaa ja luut irtoavat lihasta kuin itsestään.

Näin onnistut:

Hauduta ensin uunissa

1. Laita Ribletit voideltuun uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla.
2. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 1,5 h.
3. Grillaa vielä lihan pinta rapeaksi kuumassa grillissä.
4. Sivele grillaamisen aikana Ribletien pintaan uunivuoan pohjalle jäänyttä lientä.

Tai laita suoraan grilliin

Grillaa  miedossa ja epäsuorassa lämmössä (100-120 °C) n. 1,5 - 2 h välillä käännellen ja grillisumulla kostutellen. Pidä huoli, ettei grillin lämpötila pääse liiaksi nousemaan. Näin liha pysyy mehukkaana.

Tarjoa ribletin kastikkeeksi yrttistä Chimichurria.

Viljaporsaan riblet ja chimichurri

Arvostele resepti
7 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Viljaporsaan riblet ja chimichurri
  • 1 pkt HK Viljaporsaan riblet maustettu grilliluu (saatavilla kesäkaudella)
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 kpl kevätsipulia hienonnettuna
  • 1 kpl chilipaprikaa pieninä kuutioina
  • 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 0.5 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 2 rkl oreganoa hienonnettuna
  • 1 dl oliiviöljyä
Viljaporsaan riblet ja chimichurri

Valmistusohje

Valmista ensin chimichurri. Sekoita kulhossa etikka, suola, sokeri, valkosipuli, sipuli ja chili. Anna maustua kymmenisen minuuttia ja hienonna sillä aikaa yrtit. Lisää yrtit kastikkeeseen ja vatkaa joukkoon myös öljy. Anna maustua jääkaapissa ribletin valmistamisen ajan.

Poista riblet pakkauksestaan ja grillaa miedolla lämmöllä (100–125 °C) noin 1,5 tuntia välillä grillauskastikkeella tai -öljyllä valellen, kunnes liha on täysin kypsää ja irtoaa luista. Anna ribletin levätä hetki, leikkaa luiden väleistä paloiksi ja tarjoile chimichurrin kanssa.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.