Lihantaitajat esittää: Savuiset maailman maut

Lihantaitajat esittää: Savuiset maailman maut

HK:n lihantaitajien pyökkisavulla neljä tuntia savustamat ja matalassa lämmössä valmiiksi kypsentämät Viljaporsaan Pluma, niska sekä naudanrinta takaavat onnistumisen. Lämmitä uunissa tai grillissä ja levitä päälle mukana tuleva glaseerauskastike. Leikkaa ja nauti!

Savustettu Viljaporsaan pluma vie sinut makumatkalle trendikkääseen korealaiseen keittiöön. Porsaanlihalla on keskeinen rooli korealaisessa keittiössä ja maustamisessa käytetään tyypillisesti soijaa, inkivääriä ja seesamia. Viljaporsaan plumassa on murea rakenne ja sopivasti rasvaa, joka pitää lihan mehevänä pitkän kypsennyksen aikana. Lihan pintaan sivellään makea Yakiniku -kastike.

Savustettu porsaan niska vie sinut puolestaan makumatkalle kiinalaisen grillaukset saloihin. Etelä-Kiinassa on pitkät perinteet lihan savustuksella. Kantonilaiset ruoat maustetaan kunnioittaen raaka-aineiden luonnollista makua ja tarjoillaan makean kastikkeen kanssa. Char siu on perinteinen pintamausteseos, jossa päällimmäisenä nousee esille viismauste. Porsaan niskassa on murea rakenne ja rasva pitää lihan mehevänä pitkän kypsennyksen aikana. Liha viimeistellään Hoisin -kastikkeella. Mahtavaa purtavaa pihveinä ja pulled porkin raaka-aineena.

Savustettu naudanrinta on barbeque-kulttuuristaan tunnetun Texasin inspiroima uutuus. Austinissa liha pintamaustetaan perinteisesti yksinkertaisilla mauilla, kuten sipulilla ja valkosipulilla. Austin on kuuluisa savustetusta naudanrinnastaan, jossa on murea rakenne ja sopivasti rasvaa pitämässä lihan mehevänä pitkän kypsennyksen aikana. Savustettu liha viimeistellään makealla Sweet & sticky -barbeque kastikkeella.

Savustettua porsaan niskaa, grillattua kukkakaalia ja maissi-vesimelonisalsaa

Arvostele resepti
5 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 45 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Savustettua porsaan niskaa, grillattua kukkakaalia ja maissi-vesimelonisalsaa

2 kerää sydänsalaattia
200 g vesimeloni
200 g purkkimaissia
½ pnt basilikaa silputtuna
5 rkl oliiviöljyä
½ limen mehu
1 pieni kukkakaali
suola

Savustettua porsaan niskaa, grillattua kukkakaalia ja maissi-vesimelonisalsaa

Valmistusohje

Huuhtele ja valuta maissinjyvät. Paahda maissinjyviä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Kuori ja kuutioi vesimeloni. Sekoita paahdetut maissinjyvät, vesimelonikuutiot, basilika, oliiviöljy, limen mehu ja suola keskenään.

Siisti kukkakaalista lehdet se suurin osa varresta. Leikkaa noin sentin viipaleiksi. Pyörittele viipaleet oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Grillaa noin 6 minuuttia välillä kääntäen, kunnes kukkakaali on napakan kypsää.

Viipaloi savustettu porsaan niska parin sentin viipaleiksi. Grillaa niskapihvit grillissä keskilämmöllä noin kahdeksan minuuttia välillä käännellen. Glaseeraa liha grillauksen loppuvaiheessa pakkauksen mukana tulleella kastikkeella.

Voit myös paistaa niskan uunissa 220 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes liha on läpikotaisin kuuma. Glaseeraa liha lopuksi mukana tulleella hoi sin -kastikkeella.

Leikkaa sydänsalaatit halki ja grillaa kuumassa grillissä leikkuupinta alaspäin noin viisi minuuttia, kunnes saat hienon grillivärityksen salaattiin. Pyörittele grillatut salaatit suolalla ja rouhitulla mustapippurilla maustetussa oliiviöljyssä.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä