Lihasta sipsejä?

Sipsit ja muut pikkusuolaiset snacksit ovat nopeita ja valmiita naposteltavia etkoilla, jatkoilla ja miksi ei juhlien jälkeisenä aamunakin. Saat pienellä vaivalla vaihtelua ja uutta kulmaa näihin rapeisiin herkkuihin, kun teet sipsisi itse! Ja sipsienhän ei aina tarvitse olla perunasta tehtyjä, vaan raaka-aineeksi käy erinomaisesti ohueksi viipaloitu kylmäsavustettu liha tai tuhdisti maustetut meetvurstit ja salamit. Riittää kun kuivatat siivuja uunissa matalassa lämmössä ja annat jäähtyä hetken. Meetvurstista tehdyt sipsit voi siirtää talouspaperin päälle, niin pinnalle pisaroinutta rasvaa saadaan vähän pois.

 

 

Lihasipsit ovat tuhti ja suolainen herkku, ja niiden kanssa sopiikin raikas dippikastike vaikkapa kermaviilistä tai maustamattomasta jogurtista. Dippailun lisäksi sipsejä voi käyttää murskattuna ruoka-annoksien koristeluun ja tuomaan ruokaan rapean elementin ja lisämakua.

 

Lihasipsit

1 pkt HK Ohuen ohut porsaan kylmäsavupaisti

tai

1 pkt HK Ohuen ohut härän kylmäsavupaisti

Peitä uunipelti leivinpaperilla ja levitä viipaleet pellille vieriviereen. Kuivata viipaleita n.120 asteisessa uunissa 30 minuuttia ja anna sipsien jäähtyä. Tarjoile raikkaan dipin kanssa.

 

Limedippi lihasipseille

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 limen kuori hienoksi raastettuna
  • ½ limen mehu
  • pieni kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
  • (ripaus suolaa)

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.

Lisää ohjeita naposteltaviin ja pikkuruokiin

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.