Lisäaineeton herkkuruoka perheen Viikareille

Mikä voisikaan olla helpompi tapa käyttää ylijäänyttä perunamuusia kuin nakki-perunasoselaatikko! Nakit pätkiksi, muusi notkeaksi maidolla ja kermalla, kaikki sekaisin ja uuniin.

Jos hommaan haluaa vähän enemmän tekemisen meininkiä ja lopputulokseen lisää makua ja rakennetta, nakkipalat voi ruskistaa pannulla ja muusiin voi lisätä pari rikkivatkattua kananmunaa.

HK Lisäaineeton Viikarinnakki® on kuin tehty tähän ruokaan, sillä siihen ei ole valmistusvaiheessa lisätty lainkaan fosfaattia tai nitriittiä. Se on siis hyvä vaihtoehto myös perheen pikkuväelle. Eikä tämän herkun takia kannata jäädä odottelemaan sitä ylijäävää muusia, vaan homman voi tehdä ihan alusta asti.

Viikarin nakki-perunasoselaatikko

Arvostele resepti
18 arvostelua
6 annosta | Valmistusaika: n. 60 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Viikarin nakki-perunasoselaatikko
  • 1 pkt
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 kg perunaa jauhoinen lajike
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voita
  • 4 dl maitoa
  • 2 kpl kananmunaa
Viikarin nakki-perunasoselaatikko

Valmistusohje

Kuori perunat, leikkaa ne lohkoiksi ja keitä vedessä täysin kypsiksi. Perunoiden kypsyessä leikkaa nakit paloiksi ja ruskista ne pannulla pienen öljytilkan kera. Kaada keitinvesi pois, anna perunoiden kuivahtaa pieni hetki ja lisää joukkoon voi sekä suola. Soseuta sähkövatkaimella tai perunasurvimella tasaiseksi ja lisää loppuvaiheessa maito. Anna muusin hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon nakkipalat ja kananmunat ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista 200 °C uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut. Tarjoile kaverina ketsuppia.

Vinkki: Voit ripotella pintaan juustoraastetta ennen paistamista.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.