Makeinta luun vieressä

Makeinta luun vieressä

Vanha kansa tuppasi sanomaan, että liha on makeinta luun vieressä. Ja tottahan tuo on. Siksipä toimme tällekin kesälle mehukkaita luullisia grillattavia herkkuja. Luullisten grilliherkkujen, kuten Viljaporsaan Ribletin ja Spare ribsin valmistus ei ole todellakaan hätäiselle grillaajalle, mutta antamalla niille hieman aikaa ja rakkautta lopputulos on huumaavan hyvää.

HK Viljaporsaan Riblet Mexican Cajun. Lihantaitajien cajun-maustetut luulliset ribletit sopivat mausteisen ruoan ystäville. Parasta rauhassa valmistettuna miedolla lämmöllä. Riblet on leikattu porsaan lavan kohdalta, rintaluusta ja on mahtavan näköistä sekä makuista tarjottavaa grillijuhliisi.

HK Viljaporsaan Spare Ribs Canada Sweet BBQ. Amerikkalaisen grillauskulttuurin peruskiven spare ribsin valmiiksi maustettu versio. Mausta löytyy Amerikan grillityyliin isosti sekä makeutta, mausteisuutta että savua. Amerikkalaista mausteisuutta tasapainottamaan sopii mainiosti vaikkapa kirpakka aioli.

HK Viljaporsaan Flat Ribs Mexican Mole. Maukkaan Viljaporsaan Flat Ribsin meksikolainen makumaailma on mausteinen, hapokas ja makea. Unohda kiire ja valmista kaikessa rauhassa. Maukkaat luulliset palat on leikattu porsaan fileeselän kohdalta.

HK Viljaporsaan Spare Ribs. Spare Ribs on kunnianosoitus amerikkalaiselle grillauskulttuurille. Viljaporsaan pitkää kypsennystä vaativa kylkiluurivi esikypsennetään uunissa, minkä jälkeen se viimeistellään kuumassa grillissä grillauskastikkeella sivellen. Niille, jotka eivät vielä ole ribseihin rakastuneet kerrottakoon, että kyseessä on loistava ja mehukas grilliruoka.

Näillä eväillä kohti kesän grilli-iltoja!

Canada bbq spare ribsiä ja grillattuja vihreitä papuja

Arvostele resepti
4 arvostelua
6 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Canada bbq spare ribsiä ja grillattuja vihreitä papuja

1 pkt HK Viljaporsaan Spare Ribs Canada Sweet BBQ

300 g vihreitä papuja
½ pnt lehtipersiljaa
1 rasia/250 g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Canada bbq spare ribsiä ja grillattuja vihreitä papuja

Valmistusohje

Kuumenna grilli. Grillaa ribsit epäsuoralla lämmöllä noin 1,5h välillä käännellen ja miedolla grillauskastikkeella valellen. Nosta kypsät ribsit vetäytymään folioon noin 10 minuutiksi, leikkaa paloiksi luiden välistä ja pidä lämpimänä.

Voit myös kääriä ribsit folioon ja esikypsentää 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Kuumenna grilli ja grillaa esipaistettuihin ribseihin kaunis grillipinta. Voit esikypsentää lihan hyvin jo vaikka grillausta edellisenä päivänä.

Pavut:

Pyörittele pavut rypsiöljyssä. Mausta suolalla. Grillaa papuja kuumassa grillissä noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin grillivärin ja ovat napakan kypsiä. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi, silppua persilja ja sekoita ne papujen joukkoon. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Grillattua viljaporsaan spare ribsiä ja aiolia

Arvostele resepti
3 arvostelua
6 annosta | Valmistusaika: n. 2 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Grillattua viljaporsaan spare ribsiä ja aiolia

1 pkt HK Viljaporsaan Spare Ribs Canada Sweet BBQ

1,5 dl aiolia (linkki kesän kastikkeille alla)

Grillattua viljaporsaan spare ribsiä ja aiolia

Valmistusohje

Kuumenna grilli. Grillaa ribsit epäsuoralla lämmöllä noin 1,5h välillä käännellen ja miedolla grillauskastikkeella valellen. Nosta kypsät ribsit vetäytymään folioon noin 10 minuutiksi, leikkaa paloiksi luiden välistä ja tarjoile aiolin sekä suosikkilisukkeidesi kera.

Voit myös kääriä ribsit folioon ja esikypsentää 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Kuumenna grilli ja grillaa esipaistettuihin ribseihin kaunis grillipinta. Voit esikypsentää lihan hyvin jo vaikka grillausta edellisenä päivänä.

Grillattua porsaan ribletiä, hunajapaahdettua bataattia ja raikasta jogurttikastiketta

Arvostele resepti
3 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Grillattua porsaan ribletiä, hunajapaahdettua bataattia ja raikasta jogurttikastiketta

1 iso bataatti
½ dl juoksevaa hunajaa
½ dl rypsiöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Raikas jogurttikastike:

1/2 dl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia
½ pnt lipstikkaa silputtuna
1 pieni punasipuli kuutioituna
1 sitruunan kuori ja mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria

Grillattua porsaan ribletiä, hunajapaahdettua bataattia ja raikasta jogurttikastiketta

Valmistusohje

Kääri ribletit folioon ja esikypsennä 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Kuumenna grilli ja grillaa esipaistettuihin ribleteihin kaunis grillipinta. Voit esikypsentää lihan hyvin jo vaikka edellisenä päivänä.

Voit myös grillata lihat alusta loppuun asti grillissä epäsuoralla lämmöllä. Tämä vie noin 2 tuntia grillistä ja lämpötilasta riippuen.

Pese bataatti huolellisesti ja kuutioi reilun peukalon pään kokoisiksi paloiksi. Sekoita bataattikuutiot, hunaja, rypsiöljy, suola ja mustapippuri. Levitä bataattikuutiot uuninpellille ja paahda 170 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä ja saavat kauniin värin.

Sekoita majoneesi, jogurtti, punasipuli, lipstikka sekä suola ja mustapippuri keskenään. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu joukkoon. Sekoita huolellisesti ja anna maustua jääkaapissa lihojen kypsymisen ajan.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.