Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään kovin monipuolisia, kannattaa olutkin valita ajatuksen kanssa. Perinteiselle HK Kabanossi® -makkaralle nappivalinta on suomalainen peruslager eli keppana eli keskiketterä, mutta HK Maakarit® -sarjan makkarat vaativat jotain muuta. Nappaa alta olutsuosituksemme artesaanihenkisille Maakarit®-makkaroille.
Palermon Mario
Raakamakkara Palermon Mario kätkee sisäänsä parmesaanin ja pancettan aromeja, joiden ehkä hieman yllättäväksikin olutpariksi valikoituu tuhti red ale. Esimerkiksi paahteinen ja hieman huulia tahmaava Rock Paper Scissorsin Rye candy red ale toimii mainosti italialaistyyppisen raakamakkaran kumppanina.
Toscanan Giovanni
Belgialaisessa vehnäoluessa eli witbierissä maistuvat sitrukset ja korianteri. Raikas ja miedosti humaloitu Hoegaarden on ehdoton valinta lasiin mehevän Toscanan Giovannin vierellä. Kuvittele tämä: kuuma kesäpäivä, vastagrillattu maukas makkara ja jäähdytetystä oluttuopista nautittava belgivehnä. Oh boy!
Rivieran Raoul
Ranskan Rivieran lämpöä henkivä Rivieran Raoul on tryffelistä makua sava raakamakkara, jonka makuparina maistuu mainiosti täällä Pohjolassa vielä hieman vähemmän tavattu milkshake IPA. New England IPAn alalaji milkshake IPA on hedelmäinen ja sitruksinen olut, johon on lisätty laktoosia tuomaan kermaisuutta. Näin syntyy uudenlainen oluen ja makkaran liitto, joka toivottavasti tulee olemaan monen suosikki tänä kesänä. Olutsuositus: Milky IPA, Maku Brewing
Livornon Luigi
Italialaisuutta henkivän Livornon Luigi -raakamakkaran makupariksi kannattaa valita hieman kevyemmin humaloitu ja hedelmäinen pale ale. Makkaran yrttistä makumaailmaa tukee oivallisesti myös belgialainen vehnäolut, jonka sitruksinen olemus tasapainottaa tämän raakamakkaran mehukkuutta ja yrttisyyttä.
Herlevin Hot Tabasco
Herlevin Hot Tabascon mausteisuutta taittamaan sopii mainiosti esimerkiksi maltainen ja hieman hedelmäisempi tumma lager. Kannattaa myös kokeilla voimakkaasti humaloitua ja maltaista amber alea, jonka karamellisuus sopii hienosti yhteen makkaran hapokkaan tulisuuden kanssa.
Katalonian Carlos
Katalonialainen mausteisuus huutaa kaverikseen sameaa ja hedelmäisen yrttistä American wheat -olutta. Toinen hauska yhdistelmä mausteisen Carloksen kumppanina on raikas session IPA.
Krakovan Wojtek
Tšekkiläinen pils on mitä mainioin kumppani puolalaistyyppiselle Krakovan Wojtekille. Keskiasteisesti humaloitu ja kevyen hedelmäinen pils-tyyppinen olut tukee hienosti mustapippurista ja valkosipulista potkua saavaa makkaraa.
Angelan Frankfurtteri
Mieto ja helposti lähestyttävä Frankfurtteri kaipaa kumppanikseen helppoutta myös oluelta. American wheat tai California pale ale -tyyppiset oluet ovat kaikessa keveydessään ja hedelmäisyydessään nappiosumia Angelan Frankfurtterille.
Suomen Huuhkajat
Oi suomi on! Suomen Huuhkajat on isojen areenoiden asteta parempi grillimakkara, jonka makuparina toimii parhaiten perisuomalainen nelos lager. Oiva esimerkki laadukkaasta makuparista löytyy iisalmelaisesta nelos Sandelsista.
Huberin Huilu
Makkaran juustoisen lihainen maku tulee parhaiten oikeuksiinsa hedelmäisen golden alen kanssa, jossa hento humalointi leikkaa juuston tuhtiutta. Hyvä vaihtoehto on myös suomalaisten ikisuosikki kevyt ja perinteinen lager-olut.
Nürnbergin Günther
Günther on luonteeltaan lempeän tasapainoinen. Lihaisa makkara kaipaa kylkeensä maltaisia oluita. Hyviä vaihtoehtoja ovat hieman paahteinen tumma lager-olut tai maltaisempi brown ale. Myös kirsikkainen lambic on hauska ja erilainen vaihtoehto lihaisan Güntherin aisapariksi.
Transylvanian Valentino
Transylvanian Valentinon valkosipulinen jälkipotku vaatii hieman potkua myös oluelta. Vaikka konossöörit muuta väittää, niin hienoista makeutta ja trooppista hedelmää sisältävä espoolaisen Fat Lizardin Hazy IPA on nappiosuma.