Marinointi

Oleellinen osa grillaamista on grillilihojen marinointi. Erilaisia marinadireseptejä on lukuisia, mutta tietyt perusasiat ovat tärkeitä kaikessa marinoinnissa. Tomi Björck kertoo videolla, kuinka Rypsiporsaan kassler marinoidaan helpolla ja herkullisella Bulgogi-marinadilla.

Korealaisen Bulgogi-marinadin valmistamisen yhteydessä Tomi kertoo marinoinnin saloista muutenkin ja vinkkaa, millaisista ainesosista syntyvät parhaat marinadit.

Tomi Björckin possubulgogi

Arvostele resepti
45 arvostelua
6 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Tomi Björckin possubulgogi

1 pkt HK Rypsiporsas® RUB-Fileepihvi USA


Kastike

  • 1/2 dl vähäsuolaista 
  • soijakastiketta 
  • 1/2 dl sokeria 
  • 1 dl miriniä 
  • 5 rkl inkivääriä hienonnettuna 
  • 5 rkl valkosipulia hienonnettuna 
  • 1 rkl kevätsipulia silputtuna 
  • 2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
Tomi Björckin possubulgogi

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillaamista.

Tee kastike kiehauttamalla ensin soija, sokeri ja mirin. Lisää inkivääri- ja valkosipulisilppu, kiehauta uudelleen. Lisää kevätsipuli ja seesaminsiemenet.

Grillaa tai paista pihvit öljyssä, mausta suolalla. Lusikoi kastike pihvien päälle ja tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera.

 

Lisää juhlavia reseptejä