Mehukasta ronskisti sormin

Suurikokoiset possun kylkiluurivit, Spare Ribsit, ovat grillilihojen kuninkaat! Ribsit, kuten monet muutkin luulliset grillilihat, ovat parhaimmillaan hitaasti ja matalassa lämmössä kypsennettynä. Näin liha saadaan riittävän kypsäksi ilman liiallista kuivumista.

Kaksi takuuvarmaa valmistustapaa HK Spare Ribseille:

1. Esikypsennä
Mausta Spare Ribsit kevyesti suolalla ja grillauskastikkeella ja kypsennä 150-asteisessa uunissa folion alla kolme tuntia. Anna jäähtyä, leikkaa luiden väleistä paloiksi ja viimeistele kuumassa grillissä grillauskastikkeella sivellen.

2. Suoraan grilliin
Mausta Spare Ribsit kevyesti suolalla ja halutessasi myös kuivamausteilla eli dry rub -seoksella. Grillaa miedossa ja epäsuorassa lämmössä (100-120 °C) kolme tuntia välillä käännellen ja grillisumulla kostutellen 

HK Spare Ribsit ovat maustamattomia, joten lopputulos on aina juuri sellainen kuin haluat. Voit maustaa ribsit hieromalla kuivamausteita niiden pintaan, hauduttamalla ne mausteliemessä ennen grillaamista tai sivelemällä grillauskastiketta niiden pintaan grillaamisen aikana. Ribsien savustaminen yksi hyvä keino maustaa, sillä savun ja kevyen suolan lisäksi ribsit eivät juuri muuta makua kaipaa. 

Kypsä ja rasvainen possunliha vaatii kaverikseen jotain raikasta, hapanta, makeaa ja rapeaa. Kuivatuilla karpaloilla ryyditetty klassinen kaali-porkkanasalaatti eli Coleslaw on tähän kohtaan nappivalinta!

BBQ Ribs ja karpalo-coleslaw

Arvostele resepti
62 arvostelua
4-6 annosta | Valmistusaika: n. 3 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

BBQ Ribs ja karpalo-coleslaw

BBQ-kastike:

  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 0.5 dl tummaa siirappia
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 0.5 dl soijaa
  • 0.5 kpl chilipaprikaa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 cm inkivääriä
  • 0.5 tl savustettua paprikajauhetta
  • 0.5 tl mustapippuria

Karpalo-coleslaw:

  • 400 g varhaiskaalia
  • 100 g porkkanaa
  • 0.25 kpl varsiselleriä
  • 0.5 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 nippu kevätsipulia

Coleslaw-kastike:

  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl sinappia vahvaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 dl kuivattuja karpaloita
BBQ Ribs ja karpalo-coleslaw

Valmistusohje

Yhdistä kaikki BBQ-kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Hiero suola ribseihin ja valele noin 1/3 kastikkeesta pinnalle. Laita ribsit voideltuun uunivuokaan ja peitä foliolla. Kypsennä 150 °C uunissa 2-3 tuntia. Anna jäähtyä ja kaada pohjalla oleva liemi lopun grillauskastikkeen joukkoon.

Valmista karpalo-coleslaw. Sekoita kastikkeen kaikki raaka-aineet tasaiseksi sauvasekoittimella. Suikaloi tai raasta kaali, porkkana ja selleri. Sekoita joukkoon karpalot ja kastike. Anna maustua kylmässä vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Viimeistele kokonaisilla kuivatuilla karpaloilla hienonnetulla kevätsipulilla ennen tarjoilua.

Leikkaa jäähtyneet ribsit luiden väleistä paloiksi ja grillaa tummanruskeiksi kuumassa grillissä BBQ-kastikkeella valellen. Nauti lisukkeena karpalo-coleslawia.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.