Meksikolaiset possutortillat à la Tomi Björck

HK Lihakoulussa vierailee jälleen keittiömestari Tomi Björck, joka valmistaa tällä kertaa meksikolaisia possutortilloja. Pannussa tirisevät meksikolaisittain maustetut Rypsiporsas® Fileesuikaleet, ja tortillojen mahtava maku viimeistellään itse tehdyllä avokadopyreellä, tomaattisalsalla ja cheddarkastikkeella.

Meksikolaiset possutortillat à la Tomi Björck

Arvostele resepti
3 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Meksikolaiset possutortillat  à la Tomi Björck

Tortilla-ainekset

  • 1 pkt
  • 1 kpl punasipulia suikaleina
  • 1 tlk maissia
  • 1 kpl chilipaprikaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl juustokuminaa
  • 1 tl oreganoa
  • 0.5 ruukkua korianteria
  • 8 kpl tortillaa

Avokadopyree

  • 1 kpl avokadoa
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 1 kpl limeä
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa

Tomaattisalsa

  • 4 kpl tomatilloa tai tavallisia tomaatteja
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl punasipulia
  • 1 kpl sitruunaa
  • 0.5 ruukkua korianteria
  • 0.5 ruukkua persiljaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa

Cheddarkastike

  • 1 dl maitoa
  • 1 dl cheddarjuustoa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa
Meksikolaiset possutortillat  à la Tomi Björck

Valmistusohje

Paista liha- ja punasipulisuikaleet pannussa kullanruskeiksi, lisää maissit ja pilkotut tuoreyrtit sekä chilirenkaat. Mausta ja anna levätä hetki.

Valmista avokadopyree. Pilko avokado. Laita avokado ja muut ainekset tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja aja tasaiseksi.

Valmista salsa. Hienonna sipulit ja purista sitruunamehu päälle. Anna maustua noin 15 minuuttia. Leikkaa tomatillot tai tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne sipulin ja hienonnettujen yrttien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita cheddarkastike. Keitä kattilassa kastikkeeksi: kiehauta ensin maito ja lisää sitten cheddarjuusto siivuina tai raasteena. Lisää vielä sitruunamehu ja mausteet. Sekoita kunnes juusto on sulanut.

Kokoa tortillat. Laita tortillaletut uunin kautta lautaselle, lisää avokadopyree ja lusikoi lihatäytettä reilusti päälle. Lisää makusi mukaan cheddarkastiketta ja salsaa, rullaa tortilla ja nauti.

Käsittelethän lihaa oikein

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.