Merimiespihvi - helppoa ja huokeaa kotiruokaa

Merimiespihvin nimi on vähän harhaanjohtava, sillä kyseessä ei ole pihvi vaan pataruoka. Raaka-aineeksi tähän herkkuun käy melkeinpä mikä tahansa naudanliha, mutta useimmiten se tehdään paistista. Sisä- ja paahtopaistit menevät pitkään haudutettavissa ruuissa vähän hukkaan, joten tähän kannatta kysellä huokeampaa kulmapaistia.

Paisti leikataan ohuiksi viipaleiksi, ruskistetaan pannulla ja ladotaan peruna- ja sipuliviipaleiden sekä mausteiden kanssa uunivuokaan. Sitten vain nesteet niskaan ja uuniin muhimaan. Siinäpä se!

Perinteisesti merimiespihvin nesteytyksessä käytetään olutta, mutta sen voi halutessaan korvata osin tai kokonaan lihaliemellä. Olut antaa kuitenkin tälle ruualle hyvin omintakeisen ja herkullisen maun. Merimiespihvi on yksi niistä ruuista, joiden maku vaan paranee ja syvenee uudelleen lämmitettäessä.

Sivun ylälaidasta löytyvä video antaa tarkemmat opit onnistuneeseen Merimiespihviin.

 
Lisää ohjeita lihan käsittelyyn ja valmistukseen Lihakoulusta

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.