Merimiespihvi - helppoa ja huokeaa kotiruokaa

Merimiespihvin nimi on vähän harhaanjohtava, sillä kyseessä ei ole pihvi vaan pataruoka. Raaka-aineeksi tähän herkkuun käy melkeinpä mikä tahansa naudanliha, mutta useimmiten se tehdään paistista. Sisä- ja paahtopaistit menevät pitkään haudutettavissa ruuissa vähän hukkaan, joten tähän kannatta kysellä huokeampaa kulmapaistia.

Paisti leikataan ohuiksi viipaleiksi, ruskistetaan pannulla ja ladotaan peruna- ja sipuliviipaleiden sekä mausteiden kanssa uunivuokaan. Sitten vain nesteet niskaan ja uuniin muhimaan. Siinäpä se!

Perinteisesti merimiespihvin nesteytyksessä käytetään olutta, mutta sen voi halutessaan korvata osin tai kokonaan lihaliemellä. Olut antaa kuitenkin tälle ruualle hyvin omintakeisen ja herkullisen maun. Merimiespihvi on yksi niistä ruuista, joiden maku vaan paranee ja syvenee uudelleen lämmitettäessä.

Sivun ylälaidasta löytyvä video antaa tarkemmat opit onnistuneeseen Merimiespihviin.

 
Lisää ohjeita lihan käsittelyyn ja valmistukseen Lihakoulusta

Merimiespihvi

Arvostele resepti
40 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Merimiespihvi
  • 1 kpl HK Naudan paistipala
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl sipulia
  • 1 kg perunaa
  • 5 dl olutta (voit korvata oluen osittain tai kokonaan lihaliemellä)
  • 10 kpl laakerinlehteä
  • 10 kpl maustepippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl voita
Merimiespihvi

Valmistusohje

Leikkaa paistista viipaleita ja painele niitä hieman ohuemmiksi. Kuori perunat ja sipulit ja leikkaa ne viipaleiksi.

Mausta lihaviipaleet suolalla ja mustapippurilla ja pyörittele vehnäjauhoissa. Paista viipaleet pannulla voin kera ja siirrä lihat pannulta. Kaada hiukan lihalientä pannulle, jotta saat kaikki hyvät maut pannun pohjalta lihojen joukkoon. Kuumenna pannu uudelleen ja ruskista sipuliviipaleet kevyesti.

Lado ainekset uunivuokaan kerroksittain, lisää väleihin suolaa, mustapippuria, laakerinlehtiä ja maustepippureita. Jätä päällimmäiseksi perunakerros, jonka voi viimeistellä voinokareilla.

Kypsennä 150 asteisessa uunissa (tai kiertoilmauunissa 125 asteessa) noin 1,5 tuntia. Anna levähtää hetki ennen tarjoilua ja nauti kirpeiden etikkalisukkeiden kera.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.