Mestarin eväät MM-kisakatsomoon

HK:n kokki Risto Mikkolalla oli ilo ja kunnia valmistaa purtavaa kisakatsomoon yhdessä Leijona-legenda Ville Peltosen kanssa. Moninkertainen arvokisamitalisti muistetaan parhaiten vuoden -95 MM-finaalista, jossa Ville iski hattutempun Ruotsin verkkoon ja johdatti Suomen kaikkien aikojen ensimmäiseen maailmanmestaruuteen.

Villen suosikki kotikatsomoiden kisaevääksi on pulled pork -tortillat. Helposti valmistettavien ja ravitsevien tortillojen makua voi tuunata mielensä mukaan omilla suosikkitäytteillä.

Pulled Pork
6 - 8 henkilölle

1 rasia (n. 1,2 kg) HK Rypsiporsas® Pulled Pork -ainekset

Ota pakkaus huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista. Hiero toisen pussin kastike lihan pintaan. Laita maustettu liha uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 150 °C uunissa noin viisi tuntia. Liha on kypsää kun se irtoaa helposti haarukalla. Revi liha pieniksi säikeiksi, sekoita joukkoon toinen kastikepussi ja kuumenna uunissa, liedellä tai grillissä.

Valkosipulijogurtti:
300 g turkkilaista jogurttia
3 valkosipulin kynttä puristettuna
0,5 dl oliiviöljyä
3 tl suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku.

Savupaprika-salsa:
1 prk ( 300g) TexMex-salsaa
1 tl savupaprikaa
250 g kirsikkatomaatteja
1 nippu tuoretta korianteria
2 valkosipulinkynttä
2 limen mehu ja kuori raastettuna
1 tl suolaa
1 rkl sokeria

Yhdistä ainekset ja pyöräytä seos blenderissä tai sauvasekottimella sileäksi. Tarkista maku.

Lisäksi:
1 pkt vehnätortilloja
avokadoa
jalapenoa
nacholastuja murusina

Lämmitä tortilloja hieman pannulla. Nostele tortillan päälle pulled porkia sekä haluamasi täytteet ja viimeistele herkku valkosipulijogurtilla sekä savupaprika-salsalla.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.