Murea ja luuton porsaan rinta maistuu kolapapujen kanssa

Savuinen ja hyvin maustettu Smoky Brisket sopii vaikka suoraan grilliin! Se on täyttä lihaa, eikä se vaadi mitään esikypsentämistä tai muuta kikkaikua. Tässä kuitenkin muutama vinkki, joiden avulla onnistut takuuvarmasti.

1. Liha kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin tunti ennen grillauksen aloittamista. Näin liha ei joudu grilliin ihan jääkaappikylmänä ja se kypsyy nopeammin ja tasaisemmin. Odotellessa voit vaikka valmistaa kolapavut, joka on tämän kesän halutuin grillilisuke. 

2. Lihan grillaaminen aloitetaan suoralla menetelmällä, eli suoraan hiilloksen tai polttimen yläpuolella, jotta lihan pintaan saadaan hyvä väri ja grillauksen aromi. Kun grilli on riittävän kuuma, pari minuuttia per puoli riittää hyvin. 

3. Tämän jälkeen Smoky Brisketin grillaamista jatketaan viitisen minuuttia epäsuoralla lämmöllä, eli se siirretään grilliritilällä pois hiilloksen tai kaasugrillin polttimen yläpuolelta. Näin se kypsyy loppuun miedommassa lämmössä, ja lopputulos on mehevä. 

4. Parhaiten onnistut, kun käytät apuna lihalämpömittaria. Kun Smoky Brisketin sisälämpötila on 65 astetta, se nostetaan pois grillistä vetäytymään.

 5. Liha saa vetäytyä kevyesti folioon käärittynä 5-10 minuuttia. Sen aikana lihan sisälämpötila nousee vielä usean asteen. 

Smoky Brisket kannattaa leikata ohuiksi viipaleiksi lihan syyrakenteen vastaisesti. Näin jokainen viipale on suussasulavan murea. Lisukkeena maistuu makean suolaiset kolapavut.

Kolapavut

Arvostele resepti
19 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 45 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Kolapavut

1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original

  • 500 g valutettuja säilykepapuja esim. kidney-, valko- ja mustapapuja.
  • 1 kpl sipulia hienonnettuna
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl kolajuomaa
  • 0.5 dl ketsuppia
  • 1 rkl sinappia
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
Kolapavut

Valmistusohje

Sekoita lämmönkestävään, voideltuun vuokaan kaikki ainekset pekonia lukuun ottamatta.

Asettele pekoniviipaleet seoksen päälle kanneksi.

Pidä vuokaa grillissä epäsuorassa lämmössä (n. 150 °C) 1,5 tuntia.

Nosta vuoka grillistä ja anna hetki jäähtyä.

Murskaa pekonit lusikalla papujen joukkoon ja tarjoile lisukkeena grillatun lihan, esimerkiksi HK Rypsiporsas® Rub fileepihvi USA:n kanssa.

Vinkki: Voit valmistaa Kolapavut myös 150-asteisessa uunissa.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä