Napostelulautanen baskien tapaan

Välimeren maissa osataan pienten ja suolaisten herkkujen valmistamisen jalo taito. Hyvin lähelle samaa makuelämystä pääset kotikeittiössäkin, eikä ole edes vaikeaa!

Pikkusuolaiset tapas-herkut viikonlopun illanistujaisiin tai vaikkapa vain naposteltavaksi TV:n ääreen syntyvät nopeasti ihan muutamalla raaka-aineella. Lihaisaksi komponentiksi pincho-lautaselle sopii mainiosti grillattu, voimakkaan makuinen makkara, sillä pieni mausteisuus sopii mahtavasti yhteen avokado-sinappiaioilin pehmeyden ja marinoidun fenkolin raikkauden kanssa.

Aiolin ja fenkolin lisäksi runsaskaan tapas-lautanen ei juurikaan vaadi ponnisteluja, sillä lautasta voi hyvin täydentää valmiilla komponenteilla. Tuore leipä, juustot, oliivit, marinoidut artisokan sydämet ja muut kasvikset tekevät naposteluhetkestä täydellisen!

Tapas-lautanen grillatulla makkaralla

Arvostele resepti
2 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 45 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Tapas-lautanen grillatulla makkaralla

Avokado-sinappiaioli

  • 1 kpl avokadoa
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.25 tl suolaa

Marinoitu fenkoli

  • 1 kpl fenkolia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 0.5 tl sokeria
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa

Lisäksi

  • 50 g oliiveja
  • 50 g valkosipulia grillattuna
  • 150 g paprikaa grillattuna
Tapas-lautanen grillatulla makkaralla

Valmistusohje

Valmista ensin avokado-sinappiaioli. Soseuta avokado ja lisää muut aineet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Seuraavaksi marinoi fenkoli. Sekoita öljyyn muut ainekset ja suikaloi fenkoli. Kaada liemi fenkolisuikaleiden päälle. Anna maustua puolesta tunnista tuntiin.

Grillaa makkarat paloina tai kokonaisina ja paloittele. Pistä makkarapaloihin tikut.

Kokoa annokset valmiiksi lautasille. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää ja haluamasi lisukkeita.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.