Naudanpihvin grillaaminen

Naudanpihvin grillaaminen

Naudan fileepihvin grillaaminen ei oikeastaan eroa pannulla paistamisesta. Samat säännöt pätevät molempiin, mutta grillin - varsinkin hiiligrillin - pihville antama maku on ihan omaa luokkaansa.

Onnistuminen vaatii hieman tarkkaavaisuutta, mutta mistään kovin vaikeasta toimenpiteestä ei ole kyse.

Alla olevat ohjeet pätevät sekä naudan sisä- että ulkofileepihveille. Näillä onnistut varmasti!

  1. Ennen grillaamista

Pihvit on hyvä ottaa pois jääkaapista hyvissä ajoin, vähintään puolituntia ennen grillaamisen aloittamista, sillä kylmä liha kypsyy epätasaisesti. Lihan pinta ei tartu grilliin kiinni, kun pyyhkäiset sen pinnan kuivaksi talouspaperilla ennen grilliin laittamista.

Malta kuumentaa grilli riittävän kuumaksi, sillä liian viileä grilli ei anna oikeaa makua lihalle ja liha tarttuu helpommin kiinni ritilään. Pieni sipaisu rypsiöljyä pihvien pintaa vähentää kiinnitarttumista entisestään.

  1. Grillaamisen aikana

Asettele pihvit ritilän päälle kuuman hiilloksen tai kaasugrillin polttimien päälle. Anna pihvien grillattua rauhassa, älä liikuttele tai kääntele!
Kun pintaan alkaa ilmestyä punaisia nestepisaroita, on aika kääntää pihvit.
Sama juttu toiselle puolelle. Eli kun pinta pisaroi, on aika nostaa pihvit pois grillistä. Näin pihveistä saadaan sisältä punertavat ja mehukkaat.
Jos haluat osan pihveistä kypsempinä, siirry epäsuoraan grillaamiseen ja grillaa vielä viisi minuuttia kannen alla.

Kun pinta pisaroi, on aika kääntää pihvit

  1. Grillaamisen jälkeen

Huomio! Älä ohita tätä kohtaa!
Pihvien on annettava vetäytyä hetken aikaa ennen aterioinnin aloittamista. Vetäytymisen aikana sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin pitää malttisi. Kun pihvi saa hetken levähtää, sen kypsyys tasaantuu ja pihvi pitää paremmin mehukkuutensa leikattaessa. Jo viisi minuuttia tekee ihmeitä, mutta kymmenen minuuttia on vielä parempi.

Pihvien maustamisessa on monta koulukuntaa, mutta itse suolaan ja pippuroin pihvini vasta lautasella. Näin suolaa tarvitaan vain vähän, sillä se maistuu voimakkaammin, verrattuna raa'an pihvin suolaamiseen. 

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä