Nopea wokkaus

Wokkaus on helppo ja nopea tapa laittaa ruokaa. Näillä ohjeilla onnistut wokkaamisessa varmasti!

Kaverit tulossa syömään illalla? Haluaisit tarjota jotain hyvää, mutta et haluaisi pyöriä keittiössä kovin kauaa vieraiden saavuttua? Kaivapa se heräteostoksena tehty ja ehkä jo unholaan jäänyt wokki kaapista, tee huolelliset esivalmistelut, ja illan herkku syntyy H-hetkellä nopeasti!

Alun perin wokkaus oli kiinalaisen keittiön juttuja, mutta wokpannu sopii oikeastaan mihin vaan nopeaan ja kuumaa lämpötilaa vaativaan ruoanlaittoon. Perinteinen wokpannu on pohjaltaan pyöreä ja sopii käytettäväksi vain kaasuliedellä tai muulla elävällä tulella. Kaasulieden tehokkuus mahdollistaa hyvin myös pannun lämpötilan pysymisen riittävän kuumana.  Ihan jokaisessa kodissa kaasun käyttö ei kuitenkaan ole mahdollista, joten silloin tasapohjainen pannu ajaa asiansa.

Itse wokkaaminen ei vie paljon aikaa, mutta komponenttien huolelliseen esivalmisteluun kannattaa panostaa. Lihan ja kasvisten on syytä olla ohuina suikaleita, jotta ne ehtivät sopivasti kypsyä, ilman että ne palavat kuumassa pannussa. Kaiken tarvittavan voi esivalmistella vaikka jo edellisenä päivänä, jolloin itse ruoan valmistus vie vain viisi minuuttia!

Perjantai-illan peruswokki

  • n. 200 g munanuudeleita
  • rypsiöljyä
  • 1 rasia (300 g) HK Rypsiporsas kinkkusuikaleita
  • 1 porkkana ohuina suikaleina
  • 1 sipuli ohuina suikaleina
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 100 g sokeriherneitä
  • ½ punainen chili renkaina
  • pala inkivääriä lastuina tai raastettuna

 

  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl kalakastiketta
  • ½ dl makeaa soijakastiketta
  • 1 limen mehu
  • 1 limen kuori raastettuna
  • loraus kookosmaitoa
  • leikattua korianteria ja persiljaa

 

Keitä tai liota nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan ja jäähdytä ne.

Kiehauta sokeriherneet suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä myös ne.

Kuumenna wokpannu kuumaksi ja lisää rypsiöljyä. Lisää kinkkusuikaleet kuumaan öljyyn ja ruskista. Lisää kasvikset ja jatka wokkausta edelleen kuumalla lämmöllä, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmetä. Muista sekoitella alvariinsa, jottei ruoka pala pannuun.  Lisää loput ainekset yrttejä lukuunottamatta ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää vielä kypsät nuudelit ja sekoittele kunnes kastike on imeytynyt niihin.

Nostele tarjolle ja koristele leikatuilla yrteillä.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.