Pakkaa vapun picnic-koriin suussasulavat leivonnaiset

Vaikka tämänhetkisten ennusteiden mukaan vappupäivän sää ei ole ehkä ihan se paras mahdollinen, on mahdolliset picnic-eväät syytä suunnitella hyvissä ajoin.

Perinteisestihän vapun picnicillä jostain kumman syystä maistuvat kaikki suolaiset herkut, kuten piirakat, pasteijat ja salaatit. Tänä vappuna ajattelin vaihteeksi vähän leipoa ja hyödyntää aaton grillauksesta ylijäänyttä pulled pork –lihaa. Ylikypsä ja revitty liha sopii erinomaisen hyvin leipätaikinasta tehtyjen kierteiden täytteeksi, ja tuorejuustolla täytteeseen saa lisää mehevyyttä.

Toinen vappupäivän brunssilla nautittava leivonnainen on pekoni-cheddarmuffinssi. Resepti on helppo, ja muffinssit pysyvät mehevinä tarjoiluun asti, vaikka valmistaisit ne parikin päivää etukäteen. Kokeile siis tänä vuonna kuplajuoman kaverina jotain vähän vappuperinteistä poikkeavaa!

Pekoni-cheddarmuffinssit

Arvostele resepti
10 arvostelua
6-8 annosta | Valmistusaika: n. 30 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Pekoni-cheddarmuffinssit
Pekoni-cheddarmuffinssit

Valmistusohje

Paista pekonit pannulla miedolla lämmöllä hyvin rapeiksi. Nosta pekonit pannulta talouspaperin päälle kuivumaan ja jäähtymään. Mittaa pekonin rasvaa talteen ¾ dl ja murskaa jäähtyneet pekonit.

Sekoita kulhossa kananmuna, maito, vehnäjauhot, sokeri, suola, leivinjauhe ja pekonin rasva tasaiseksi. Lisää joukkoon pekonimurska ja cheddar-raaste. Voitele muffinssivuoat kevyesti ja jaa taikina vuokiin. Paista muffinsseja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki! Voit paistaa pekonin pannun sijaan uunissa, jolloin pekonin haju ei leviä asuntoon niin voimakkaasti.

Pulled pork -kierteet

Arvostele resepti
7 arvostelua
6-8 annosta | Valmistusaika: n. 60 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Pulled pork -kierteet
  • 3 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 0.5 dl voita sulatettuna
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 6 dl durumvehnäjauhoja

Täyte:

Pulled pork -kierteet

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää suola, ruokosokeri, voisula ja vähän yli puolet vehnäjauhoista. Alusta taikinaa 5-10 minuuttia, jonka jälkeen lisää loput jauhoista taikinaan pienissä erissä. Anna taikinan kohota 15 minuuttia.

Hienonna timjamin oksien lehdet. Sekoita keskenään liha, tuorejuusto ja hienonnetut yrtit. Kaulitse taikina levyksi jauhotulla alustalla ja levitä täyte taikinan päälle. Rullaa taikinalevy tiukaksi pötköksi. Leikkaa pötköstä noin 3 sentin paksuisia paloja ja nosta palat pellille leikkuupuoli ylöspäin. Anna kohota liinan alla 10 minuuttia.

Voitele kierteet kananmunan keltuaisella ja paista 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.