Pasta bolognese vielä vähän helpommin
Harva hyvän ruoan ystävä voi olla tykkäämättä tomaattisesta jauhelihapastasta, pasta bolognesesta. Parhaimmillaan bolognesekastike on pitkään haudutettuna, mutta kiireinen kotikokki ei siihen aina taivu. Asiat voi taas kerran tehdä vähän helpommin ja nopeammin, ja lopputuloksena on helppoa ja herkullista kotiruokaa.
Porkkana on tärkeä raaka-aine bolognesen valmistuksessa, niin värinsä kuin makunsakin puolesta. Kaikkein helpommin porkkanan saa lisättyä kastikkeen joukkoon, kun sen ostaa samassa paketissa lihan kanssa. Siinäpä kevyt ja löysä mutta kantava aasinsilta uuteen HK PoPo® jauhikseen, jossa on suomalaisen possunlihan lisäksi 25 % suomalaista porkkanaa. PoPo® siis säästää sinut yhdeltä työvaiheelta, porkkanan kuorimiselta ja raastamiselta. Tämän reseptin toinen arjen helpottaja on juustoinen pussikeittoaines, joka hoitaa sekä kastikkeen maustamisen että pasta-annoksen päälle raastetun juuston. Raaka-aineita kastikkeeseen tulee siis peräti kolme, eikä sen valmistus vie aikaa sen enempää kuin pastan keittäminen.
PastaPopognesea voit viritellä mielin määrin esimerkiksi tuoreilla yrteillä, sienillä tai vaikka chilillä. Eikä tässä vielä kaikki – valmista kastiketta voit hyvin käyttää lasagnen tai cannellonien täytteenä, makaronilaatikkoon tai täytettyihin kreppeihin. Kastiketta kannattaa siis tehdä vähän sen hetkistä tarvetta suurempi määrä.
HK PoPo® jauhiksesta syntyy todella nopeasti myös tex-mex –maustettu keitto, supernopeat lihapullat tai (k)eittämättä paras makaronilaatikko.