Pientä potkua herkulliseen hampurilaiseen

Tuli tehtyä grillissä sen verran maistuvia hampurilaisia, että halusin jakaa reseptin teillekin!

Tähän purilaisreseptiin olen hakenut hieman tulisuutta ja potkua jalapeno-chilimajoneesilla, joten se sopii myös tulisten ruokien ystäville. Aterian lisukkeen kanssa tein hieman erikoisemman ratkaisun. Hampurilainen sai seurakseen sydänsalaattia, joka sekin on kesäisen kokkaamisen kunniaksi grillattu – ei siis mikään aivan tavanomainen lisukesalaatti. Jauhelihapihvien valmistuksessa kannattaa muistaa käyttää hieman rasvaisempaa (esimerkiksi 17 % rasvaa) naudan jauhelihaa, jotta pihveistä tulee maukkaampia ja mehevämpiä. Lisäksi näin hampurilaispihvit pysyvät grillattaessa paremmin kasassa. Ja ei muuta kuin grilli kuumaksi ja nauttimaan!

Hampurilainen jalapenomajoneesilla

Arvostele resepti
37 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 45 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Hampurilainen jalapenomajoneesilla

2 pkt HK Karkeaksi jauhettua naudan rintaa

  • suolaa, mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • 4 hampurilaissämpylää
  • 4 siivua vaaleaa cheddarjuustoa
  • 2 sydänsalaattia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sitruunamehua

Jalapeno-chilimajoneesi:

  • 1 vihreä jalapeno
  • 1 vihreä chili
  • 1,5 dl majoneesia
  • ¼ sitruunan mehu
  • mustapippuria myllystä

Pikkelöity sipuli:

  • 1 punasipuli
  • 1 dl sherryviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Pikkelöidyt kurkut:

  • 1 kurkku
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl vettä
Hampurilainen jalapenomajoneesilla

Valmistusohje

Valmista pikkelöidyt sipulit ja kurkut edellisenä päivänä.
Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi veneiksi. Sekoita kaikki ainekset ja anna marinoitua vähintään yön yli. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta muut ainekset ja jäähdytä. Kaada liemi kylmänä kurkkujen päälle ja anna marinoitua yön yli.

Valmista seuraavaksi hampurilaispihvit. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja muotoile neljäksi muhkeaksi tai kuudeksi hieman pienemmäksi hampurilaispihviksi. Grillaa pihvien paksuudesta riippuen 3-5 minuuttia per puoli. Lisää juustot jauhelihapihvien päälle paiston loppuvaiheessa. Paahda hampurilaissämpylät grillissä.

Leikkaa sydänsalaatit pitkittäin puoliksi. Valele öljyllä ja grillaa noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.

Valmista jalapenomajoneesi hampurilaiselle. Halkaise jalapeno ja chili, poista chileistä siemenet. Hienonna chilit pieneksi kuutioksi. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua.

Kokoa hampurilaiset haluamassasi järjestyksessä ja tarjoile grillatun sydänsalaatin kanssa.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.