PoPo® ja maailman nopeimmat lihapullat
Moni on varmaan jo ehtinyt ihmetellä kauppoihin ilmestyneitä PoPo® jauhiksia. Mitä se oikein on, mihin sitä käytetään ja miksi ihmeessä jauhelihaan täytyy sekoittaa porkkanaa? Otetaanpa tähän esimerkkinä yksi hyvä tapa helpottaa ja nopeuttaa arkiruoanlaittoa.
Heti alkuun vastauksia kysymyksiin.
PoPo® sisältää 75 % suomalaista possunlihaa ja 25 % suomalaista porkkanaa. Ei muuta. Se sopii kaikkiin jauheliharuokiin, siinä missä mikä tahansa jauheliha. Jauhelihan terästminen porkkanalla on paitsi tapa lisätä kasvisten käyttöä ilman ensimmäistäkään ylimääräistä kädenliikettä, se on myös keino saada mehevämpää ruokaa. PoPo® jauhiksessa ei ole porkkanaa pelkästään terveydellisistä syistä, sillä porkkana antaa lihapullille myös paljon makua, väriä ja mehevyyttä. Jauhiksen sisältämä possunliha on vähärasvaista, ja ilman porkkanaa näistäkin lihapullista tulisi huomattavasti kuivempia ja kovempia.
Tässä reseptissä on myös hyvä vinkki, kun kaipaat vaihtelua lihapullataikinan maustamiseen. Taikinan voi maustaa valmiilla perunalastujen dippikastikeaineksilla, ja niissähän riittää makuvariantteja joka lähtöön. Taikinaan ei siis tarvita muuta kuin rasia jauhista ja pussillinen dippijauhetta.
Tämän helpommaksi ja nopeammaksi lihapullien valmistaminen ei enää tule! Sen todistaa myös oheisella videolla professori Jänis – porkkana-akatemiasta huippuarvosanoin valmistuvia opettava erityisasiantuntija, joka piipahti kanssani koekeittiöllä kesken molempien hiihtolomakiireiden.