Ramen-keitto 'skinka-muju' ylijääneestä joulukinkusta

Tällä kertaa Tomi Björck valmistaa joulukinkun jämistä japanilaistyylistä ramen-keitto ’skinka-mujua’.

Joulukinkun tähteet päätyvät usein hernekeittoon tai piirakan täytteeksi. Mestarikokki Tomi Björck näyttää, että perinteinen jouluruoka taipuu vaivattomasti myös japanilaisen keittiön klassikkoruoaksi, ramen-keitoksi.

Tutustu myös ramen-keitto ’skinka-tonkatsuun’hieman erilaiseen versioon tästä herkullisesta ramen-keitosta. Voit hyödyntää siihen saman liemen, joten voit kokeilla vaikka molempia versioita kerralla!

Ramen-keitto 'skinka-muju'

Arvostele resepti
4 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Ramen-keitto 'skinka-muju'
  • 400 g kypsää joulukinkkua
  • 200 g keitettyjä ramen-nuudeleita
  • 8 dl ramenlientä
  • 2 kevätsipulia ohuina renkaina

Ramen-liemi

  • 1 pkt (170 g) HK Amerikan Pekoni® Original
  • 1 l mietoa kanalientä
  • 1 l mietoa lihalientä (mielellään possulientä)
  • 1 porkkana pilkottuna
  • puolikas purjosipuli pilkottuna
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 2 dl kuivattuja sieniä
Ramen-keitto 'skinka-muju'

Valmistusohje

Aloita valmistamalla ramenliemi. Paahda kasvikset 225 asteisessa uunissa miltei mustiksi. Laita kasvikset isoon kattilaan ja lisää muut ainekset. Keitä hiljalleen pari tuntia. Siivilöi.

Laita pakkauksen ohjeen mukaan keitetyt nuudelit syvien kulhojen pohjalle. Leikkaa liha pieniksi paloiksi, lisää kulhoon. Kaada kuuma ramenliemi nuudeleiden ja kinkun päälle. Viimeistele kevätsipulilla. Nauti ja ryystä.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.