Ramen-keitto ’skinka-tonkatsu’ ylijääneestä joulukinkusta

Edellisellä kerralla Tomi Björck valmisti joulukinkun jämistä japanilaistyylisen ramen-keitto ’skinka-mujun’. Tällä kertaa mestarikokki loihtii hieman toisenlaisen version kinkku-ramenista. 

Ramen-keiton tonkatsu-versiossa joulukinkku viipaloidaan siivuiksi ja paneroidaan kananmunalla, vehnäjauhoilla ja pankojauhoilla. Lopputulos yhdistää suomalaisen joulupöydän ja eksoottisen japanilaisen keittiön makumaailmojen parhaat puolet!

Ramen-keitto 'skinka-tonkatsu'

Arvostele resepti
5 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Ramen-keitto 'skinka-tonkatsu'

Ramen-liemi

  • 1 l kanalientä (mietoa)
  • 1 l lihalientä (mietoa)
  • 1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original
  • 1 kpl porkkanaa paloiteltuna
  • 0.5 kpl purjoa paloiteltuna
  • 1 kpl sipulia paloiteltuna
  • 2 dl sieniä (kuivattuja)

Tonkatsu

  • 600 g ylikypsää joulukinkkua
  • 3 rkl sinappia
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja leivitykseen
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 dl panko-korppujauhoa (tai tavallista korppujauhoa)
  • 2 dl kasviöljyä paistamiseen

Ramen-keitto

  • 200 g keitettyjä ramen-nuudeleita
  • 2 kpl kevätsipulia ohuina renkaina
  • 8 dl ramen-lientä
Ramen-keitto 'skinka-tonkatsu'

Valmistusohje

Aloita ramenliemen valmistuksella. Paahda kasvikset 225 asteisessa uunissa miltei mustiksi. Laita kasvikset isoon kattilaan ja lisää muut ainekset. Keitä hiljalleen pari tuntia. Siivilöi.

Leikkaa kinkku noin 1 cm paksuisiksi pihveiksi. Sivele sinappi kinkun pinnoille. Kieritä ’leikkeet’ ensin suolalla ja pippurilla maustetussa vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko- tai korrpujauhoissa. Paista leikkeet pannulla öljyssä noin 3 minuuttia tai kunnes pinta on rapsakka ja kullanruskea. Leikkaa viipaleiksi, ja tarjoile ramenkeiton kanssa.

Laita syvien kulhojen pohjalle pakkauksen ohjeen mukaan keitetyt nuudelit ja kevätsipuli. Kaada kuuma ramenliemi päälle ja tarjoile tonkatsuviipaleiden kera. Nauti ja ryystä.


Kokeile myös toista versiota tästä ihanasta ramen-keitosta

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.