Ready to fry - Maailman maut keittiöösi

Ready to fry - Maailman maut keittiöösi

Karamellipossun juuret lienevät jossain todella kaukana aasialaisessa ruokahistoriassa, eikä alkuperäisellä luultavasti ole mitään tekemistä nykyisin tunnetun sukulaisensa kanssa. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että ruokalaji on oikein herkkujen herkku. Karamellipossun valmistus on työlään ruokalajin maineessa, mutta tähänkin asiaan ollaan nyt saatu korjaus.

Suomessa karamellipossun on tehnyt tunnetuksi näilläkin sivuilla aikoinaan seikkaillut ravintoloitsija Tomi Björck. Herrahan toi annoksen kaikkien huulille vuonna 2009 avatessaan Ravintola Farangin, eikä annoksen loisto ole himmentynyt sen jälkeen. Päinvastoin. Pikkuhiljaa annosta alettiin valmistamaan kotikeittiöissä ja trendi ilmiö oli valmis.

Ruokalajin ongelma piilee kuitenkin siinä, että se on melko lailla aikaa vievä ja työläs. Tai no sehän ei itsessään ole ongelma, vaan lähinnä löytää sille aikaa ja viitseliäisyyttä. Jotta kiireinenkin kokkaaja ja muut arjen sankarit pääsisivät nauttimaan noista suloisista mauista, olemme tuoneet kauppojen hyllyille nopean helpotuksen. HK Ready to fry -sarjaan on nimittäin saapunut uusi tulokas Karamellipossu, jonka ydinajatus piilee maailman mauissa ja nopeudessa. Kuten nimikin sen sanoo, karamellipossu on makean suolainen makupommi, joka on viimeistelty aasialaisilla mausteilla ja kookoksella.

Kuten aiemmissakin Ready to fry -sarjan tuotteissa, Karamellipossussakin mukana tulee näppärä maustepussi, joka lisätään nopeasti paistettuihin Rypsiporsas® -fileesuikaleisiin valmistuksen loppuvaiheessa. Lisukkeena toimii mainiosti vaikkapa basmatiriisi tai nuudelit. Koristeeksi päälle muutama korianterin lehti eikä muuta tarvita.

Eikä kannata unohtaa toistakaan Ready to fry -tuotetta; Korean Bulgogia. Kuten sanottu, valmistus ja idea kaikissa sarjan tuotteissa on sama – suikaleisiin nopea paistopinta, mausteet sekaan ja haarukka kohti suuta. Kun maku on mukana pakkauksessa, ei kokkaajan tarvitse kuin valmistaa tilanteeseen sopiva lisuke ja kas näin; täydellinen ateria on valmis.

Bulgogia ja korealaista kaalisalaattia

Arvostele resepti
1 arvostelu
4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Bulgogia ja korealaista kaalisalaattia

2 pkt HK Rypsiporsas® Korean Bulgogi nopea fileesuikale

150 g porkkanaa kuorittuna
300 g suippokaalia
2 paksoita
1 punainen chili
ripaus suolaa

Dressing:

180 g majoneesia
40 g tahinia
15 g paahdettuja seesaminsiemeniä
30 g sitruunamehua
25 g miriniä

Bulgogia ja korealaista kaalisalaattia

Valmistusohje

Suikaloi kaali, porkkana sekä paksoi ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi chili ja sekoita kaikki vihannekset keskenään.

Sekoita kaikki dressingin ainekset keskenään ja sekoita vihannesten joukkoon. Jätä maustumaan jääkaappiin.

Paista suikaleet nopeasti kuumalla pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Lisää joukkoon maustepussin sisältö ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, että mausteet leviävät tasaisesti. Sekoita joukkoon toisessa pussissa mukana tulleet seesaminsiemenet. Tarjoa korealaisen kaalisalaatin kanssa.

Karamellipossu bao

Arvostele resepti
2 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 40 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Karamellipossu bao

1 pkt HK Rypsiporsas® Karamellipossu


4 kpl bao -sämpylöitä

Pikkelikurkku:

1 kurkku
1 prk gari inkivääriä nesteineen
2 rkl sokeria

Yuzumajoneesi:

1 dl japanilaista majoneesia (Kewpie)
2 rkl yuzu -kastiketta
½ valkosipulin kynsi raastettuna
2 tl seesamiöljyä
1 rkl sweet chiliä

Koristeluun:

1 kpl punainen chili
½ pnt korianteria

Karamellipossu bao

Valmistusohje

Viipaloi kurkku paperin ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kurkkuviipaleet, sokeri sekä gari -inkivääri keskenään anna maustua vähintään pari tuntia.

Sekoita yuzumajoneesi ainekset huolellisesti ja anna maustua kylmässä puolisen tuntia.

Paista possusuikaleet nopeasti kuumalla paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita karamellikastike suikaleiden joukkoon.

Höyrytä sämpylät kuumiksi ja täytä karamellipossulla, pikkelöidyllä kurkulla sekä yuzumajoneesilla. Koristele sämpylät viipaloidulla chilillä ja tuoreella korianterilla.

 

Nopeaa karamellipossua, kananmunaa ja paksoita

Arvostele resepti
1 arvostelu
4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Nopeaa karamellipossua, kananmunaa ja paksoita

1 pkt HK Rypsiporsas® Karamellipossu


4 kpl kananmunia
5 rkl srirachaa
1 rkl rypsiöljyä

Paistettu paksoi:

1-2 paksoita
3 kevätsipulin vartta
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl seesamiöljyä
suolaa

Nopeaa karamellipossua, kananmunaa ja paksoita

Valmistusohje

Kuumenna noin litra vettä kiehumispisteeseen. Aseta munat varovasti veteen ja keitä 5 ½ minuuttia. Kaada vesi pois kattilasta ja anna munien kuivahtaa puolisen minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä.

Freesaa kevätsipuliviipaleet ja inkivääri pienessä määrässä seesamiöljyä. Halkaise paksoi neljään osaan lisää pannulle. Paista kunnes paksoi hieman pehmenee ja saa kauniin värin. Mausta suolalla.

Paista possusuikaleet nopeasti kuumalla paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita karamellikastike suikaleiden joukkoon.

Tarjoa karamellipossu kananmunien ja paksoin kanssa.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.