Ribsit Tomi Björckin tapaan

Tässä mestarikokki Tomi Björckin versio Spare Ribseistä: korealaisittain valmistetut Ramen Ribsit.

Tomi Björckin käsissä Viljaporsaan spare ribseistä valmistuu erittäin mehukas ja maukas grilliruoka, joka yllättää maullaan iloisesti kokeneemmankin grilliruokien ystävän. Hyvin paahtunut liha, jonka kruunaavat makeaan taittuva, tulinen kastike sekä rapeaksi friteeratut ramen-nuudelit on epäilemättä grilliherkkujen aatelia.

Ramen Ribs

Arvostele resepti
16 arvostelua
4-5 annosta | Valmistusaika: n. 3 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Ramen Ribs

Ribsien haudutusliemi:

Rapeat ramennuudelit:

  • 5 dl öljyä
  • 200 g tuoreita nuudeleita (ramen)
  • 2 tl togarashi-mausteseosta (voit myös käyttää kuivattua chiliä)
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 1 tl suolaa

Red dragon -kastike:

  • 1 dl ssämjang-paputahnaa (tai misotahnaa)
  • 1 rkl chilitahnaa (mielellään korealaista)
  • 3 rkl sherryviinietikkaa
  • 2 rkl soijaa (mielellään vähäsuolaista)
  • 2 rkl miriniä (voit korvata sekoittamalla 1 rkl sokeria ja 2 rkl omenaviinietikkaa)

Viimeistelyyn:

  • 2 tl seesaminsiemeniä paahdettuna
  • 2 kpl kevätsipulia hienonnettuna
Ramen Ribs

Valmistusohje

Valmista ribsit. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta kunnolla. Lisää ribsit liemeen ja hauduta lempeällä lämmöllä 2-3 tuntia. Voit laittaa ribsit myös uuniastiaan, kaataa liemen päälle ja kypsentää uunissa 160 asteessa, kunnes liha on pehmeää ja kypsää.
Nosta kypsät ribsit kuivahtamaan ritilälle. Ota haudutusliemi talteen.

Friteeraa nuudelit. Lämmitä öljy 175-asteiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää nuudelit ja friteeraa rapeiksi, noin 2 minuuttia. Nosta talouspaperille kuivumaan. Pätki nuudelit kulhoon, lisää mausteet ja sekoita hyvin.

Sekoita kaikki red dragon -kastikkeen ainekset kulhossa. Laita jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna grilli ja grillaa ribsejä noin 10-15 minuuttia, valele haudutusliemellä. Laita valmiit ribsit kulhoon, lisää päälle red dragon -kastiketta. Lisää pinnalle nuudelit. Viimeistele annos seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.